Беглика фест се завръща в целия си горски блясък сътворен от публиката след едногодишно затишие бащата на Balkan Beats музиката – Robert Soko пристига в София за подгряващото парти на ФестивалаДата16.11.2017
Размер33.02 Kb.
Размер33.02 Kb.БЕГЛИКА ФЕСТ СЕ ЗАВРЪЩА В ЦЕЛИЯ СИ ГОРСКИ БЛЯСЪК - СЪТВОРЕН ОТ ПУБЛИКАТА СЛЕД ЕДНОГОДИШНО ЗАТИШИЕ

Бащата на Balkan Beats музиката – Robert Soko - пристига в София за подгряващото парти на Фестивала

След едногодишно затишие, беглишкото племе отново ще се събере, за да отпразнува завръщането на любимия фестивал. На 18ти юни в Маймунарника в Борисовата градина, беглишкият дух ще се материализира в София, напомняйки какво можете да очаквате между

21-ви и 24ти август

Шестото издание на фестивала, който успя да формира не просто публика, а общност от хора, които създават заедно и споделят ценностите му, застава зад нова концепция.

Вълшебна горска сцена ще приюти в едно Форум „Метаморфози“ и горска театрална сцена на самия бряг на язовира. Лодки-таксита, катерачески горски приключения и впечатляваща инсталация във водата ще затвърдят беглишките традиции. Три сцени ще разнасят беглишка музикална селекция, а специална сцена ще приютява ентусиасти от публиката, които ще могат да се запишат директно на място да представят на нея нещо свое. Музика с тибетски ритуални купи, впечатляваща горска инсталация във водата и сцена, качена в боровете, ни очакват на Беглика от 21-ви до 24ти август.

Над 100 доброволци ще участват в създаването на фестивалната атмосфера.

Тази година обаче Фестът променя посоката си. Освен, че ще се случва цели 4 дни, вместо три, както досега, идеята на организаторите е да докажат, че Беглика принaдлежи на всеки и няма пасивна “публика”, а само общност от хора, създаваща заедно Беглика фест. За първи път фестивала подхожда с иновативна система, в която всеки от беглишкото племе ще може да предлага елементи на програмата, а всички други да гласуват предварително онлайн, за това, което им харесва. Така програмата ще бъде селектирана от хората за хората. За пръв път фестивалът отваря и сцена, чиято програма ще се формира само от публиката след записване на място. Досега над 1/3-та от посещаващите фестивала споделяха свои умения и знания в разнообразни работилници, уъркшопи, лекции, приключения. Делът им тази година се очаква да е много по-висок.

Със самото си създаване през 2008-ма, Беглика Фест се превърна в изявлението на едно цяло поколение за нуждата от нови ценности - отговорно отношение към природата, нов подход към образованието и гражданското участие. Именно това ще отрази и новият акцент на фестивала - Форум „Метаморфози“ - пространство за генериране на нови, смели, но и реализуеми идеи за иновации в сферите на Образованието, Културата и Икономиката, който ще събере на едно място иноватори от страната, Европа и региона – лектори и съвременни философи, за да сътворяват заедно с беглишкото племе алтернативи, които са приложими в реалността и след феста. След края на феста, участвалите във Форума ще могат да продължат и реализират идеите, родени в него. Специален фонд от фен-билети, ще подкрепи конкретните идеи, които имат потенциал трайно да променят обществото ни към по-добро. Форумът е дело на “Фабрика за идеи”, чийто манифест фестивалът също споделя.

Концепцията, зад която ясно застава фестивалът е, че съвременното ни общество се променя най-вече от факта, че вече всеки може да учи от всеки друг и не йерархичните, а мрежовите структури позволяват на обществата ни да еволюират (и обратното, когато се запазва статукво на “елити” и “управлявани”). Тази концепция ще присъства във всяка клетка на фестивала.

Да усетите завръщането на беглишкия дух след почти две години преди края на август, ще можете още на 18-ти юни, когато ще отбележим завръщането му с истински мини-фестивал в Маймунарника в София. По случая посрещаме не кой да е, а негово Балканско величество - “бащата” на Balkan Beats музиката - Robert Soko, който пристига за пръв път в България, специално заради Before Beglika и в подкрепа на посланията на феста. Повече тук: http://2014.beglika.org/before-beglika-party-balkan-beats-sofia-18-june-maymunarnika/

На сцената на Маймунарника ще излязят и Balkan kHans – впечатляващо явление, смесица от традиционни и модерни звуци. Бандата е добре позната на българската публика с уникалния бийтбокс на Skiller, но в нестандартно взаимодействие с етно-елементи, свирени от Венци Такеввиртуозна цигулка, мултиинструменталистът и фюжън композитор, Николай Иванов-ОМ (вокали/ китара/ синтезатор), Кольо Иванов (тъпан, гайда) и Митко Узунов (туба - бас). Чакат ни и тематичните сетове на DJ Dharba и DJ Phoenix. Balkan kHans, които носят посланието за компилирането на звуци от различни култури.

Билети за партито:

предварителна продажба: 7 лв. в мрежата на ticketlogic.bg (link)

на място: 10 лв.

Повече информация:

http://fest.beglika.org/

https://www.facebook.com/balkanbeats.original?fref=ts

http://balkankhans.wordpress.com/musicians/

.......................................................................................................

За контакти:

За интерес към цялостната програма и концепция:

Янина Танева - 0876 555 190За музикалната програма и партито на 18-ти юни: Ваня Бенелинова - 0895784300

Сподели с приятели:


©zdrasti.info 2017
отнасят до администрацията

    Начална страница