Биография Роден в Русе през 1971 г. Завършва специалност „Кино и телевизионна режисура" в натфиз „Кръстьо Сарафов"Дата29.01.2018
Размер18.96 Kb.
Размер18.96 Kb.

Виктор Чучков - режисьор, продуцент

Професионална биография
Роден в Русе през 1971 г. Завършва специалност „Кино и телевизионна режисура" в НАТФИЗ „Кръстьо Сарафов" в класа на проф. Людмил Стайков.

Едва на 10 години получава специална награда за главна детска роля по време на Международния филмов фестивал в Москва през 1981 г. за ролята си в българския игрален филм „Йо-хо-хо". Оттогава той следва своята мечта, но вече от другата страна на камерата - като режисьор.

Първият му пълнометражен филм TILT има 14 награди от престижни международни фестивали и е селектиран на повече от 40. На международния фестивал Raindance в Лондон TILT печели награда за най-добър дебют, на Woodstock Film Festival (САЩ) получава награда „Джеймс Лайънс" за най-добър монтаж на пълнометражен филм, на California Independent Film Festival взима награда за най-добра режисура, а по време на Independent Filmmakers Showcase в Лос Анджелис е обявен за най-добър чуждестранен пълнометражен филм. TILT e отличен и с редица български награди и е българското предложение за номинация в категорията за чуждоезичен филм на 84-ите награди „Оскар". Филмът е на голям екран в България в продължение на повече от 34 седмици, като през първите 4 е и на първо място в бокс-офис класацията.

В момента Виктор Чучков работи по своя втори пълнометражен филм „18% сиво" по едноименния бестселър на Захари Карабашлиев.Освен това Виктор Чучков е режисьор на редица късометражни филми („АТМ", „Натрапчивост", „Статуите също умират"), на музикални видеоклипове на едни от най-добрите български музиканти, на документални филми, както и на телевизионни реклами. Той е копродуцент на няколко пълнометражни и документални филми („Раци" - 2009, „Хомо Луденс" - 2008).

Съсобственик и Главен изпълнителен директор на продуцентската компания „Чучков Брадърс" ООД.

Сподели с приятели:


©zdrasti.info 2017
отнасят до администрацията

    Начална страница