Цифрова фото-психо диагностика. Самокорекция на психикатаДата18.11.2017
Размер16.19 Kb.
Размер16.19 Kb.

Цифрова фото-психо диагностика.

Самокорекция на психиката.
МЕТОД

Психологическата характеристика се получава чрез оценка функционалната асиметрия на главния мозък на база компютърния анализ на снимката на лицето на изпитвания.

Анализът на снимката става по компютърен път чрез построяването на два портрета: «духовен», съставен от десните половини на лицето на изследвания и «жизнен», съставен от левите половини на лицето. Впоследствие тези портрети се сравняват в компютъра по специален алгоритъм, взема се решение за функционалната асиметрия на главния мозък, психологическия тип и се дават препоръки. Освен това на получените два портрета се проявяват неосъзнатите, скрити чувства. Наблюдаването на тези чувства от страна на човек, водят до психологическа самокорекция - повишаване степента на хармония на личността на основата на биологичната обратна връзка.

Необходимо е да се отбележи, че има определено съответствие между дадената типология и известните типологии по Бригс и Айзенк. Но има и принципно несъответствие. Известните типологии са основават на наблюдения и умозрителни заключения, а дадената типология - на обективни показатели. При това в известните типологии в качеството на ориентир се взема средния социален тип от конкретния социум. Този факт снижава универсалността на известните тестове - за различните социуми еталоните ще са различни (например, средният социален тип от племе на човекоядци ще се различава от средния тип на който и да е друг социум).

Психологическият тип се определя по указаните обективни данни от състоянието на главния мозък.

Отличителните особености на дадения тест са: обективност, оперативност и анонимност (на изследвания не се задава нито един въпрос, достатъчна е снимката му).Характеристиката е основно качествена, определя съдържанието на психиката на дадения човек и не зависи от формата на психиката и тялото му – раса, жизнен стандарт, националност, религия, пол, цвят на кожата , черти на лицето, форма на носа, цвят на очите и други външни признаци.


Сподели с приятели:


©zdrasti.info 2017
отнасят до администрацията

    Начална страница