Детски празник „да общуваме свободно“Дата14.03.2017
Размер19.09 Kb.
Размер19.09 Kb.


Информация за медиите
16 октомври 2007 г.
по повод Международния ден на информираността по заекването

Az-Deteto.com, ИК Сиела, Столична Община и СИЗ


ви канят на

Детски празник

ДА ОБЩУВАМЕ СВОБОДНО“


На 20 октомври 2007 (събота) от 10.30 ч. до 12.00 ч., ИК Сиела съвместно с детския портал Az-deteto.com и Сдружение за инициативи по заекването (СИЗ), и с любезната подкрепа на Столична Община ще отбележат Международния ден на информираността по заекването с весел детски празник в книжарницата та на Сиела в Mall of Sofia.

Всички деца, независимо дали заекват или не, са добре дошли да се включат в игрите и забавленията, подготвени специално за тях от организаторите. Целта на празника е да се насърчи децката толерантност и приемането на различните деца за по-свободно общуване. Децата ще бъдат зарадвани с много лакомства и награди, а за всяко дете ще има книжка „Аз заеквам“ от поредицата „Аз детето“. За доброто настроение на всички присъстващи ще се погрижи клоунът Дечко.

На празника ще присъства и зам. кмета на София – г-жа Ирина Папанчева, като представител на Столична община и СИЗ.

Международният ден за информираност относно заекването се отбелязва всяка година на 22 октомври. През 2004 г. - Международната година на децата, които заекват - детският портал Az-deteto.com и Сдружение за инициативи по заекването стартираха инициативата "Аз заеквам, ти заекваш, той заеква", посветена на децата с този проблем. За целта бе организиран конкурс за рисунка, стих, есе или разказ, който прерасна в голям детски празник в детски развлекателен комплекс "Патиланци". На проблема със заекването е посветена и първата от книжките от поредицата „Аз детето“ - „Аз заеквам“ (ИК Сиела, 2004).


Приложено ще намерите плаката на събитието.

За повече информация – www.Az-Deteto.comза Az-deteto.com

Стремежът ни е да ви помагаме при възпитанието и обучението на децата, като предоставяме качествена информация на български език в Интернет, на нашия сайт www.Az-Deteto.com.

Бъдете спокойни, когато децата ви посещават Аз-детето - това място е създадено специално за тях! На сайта няма съдържание или линкове към сайтове с непристойно или аморално съдържание или такова, по някакъв начин нарушаващо детските права.

Сайтът съществува от 1 юни 2002 г.


За контакти

Горица Белогушева

Az-Deteto.com

+359 2 951 51 87gbelogusheva@abcbg.com

Сподели с приятели:


©zdrasti.info 2017
отнасят до администрацията

    Начална страница