Докладна записка от Георги Дракалиев общински съветник Относно: Удостояване с отличие на Община Бургас Уважаеми колегиДата27.11.2017
Размер13.35 Kb.
Размер13.35 Kb.

До Общински съвет - Бургас

ДОКЛАДНА ЗАПИСКА

от

Георги Дракалиев - общински съветникОтносно: Удостояване с отличие на Община Бургас

Уважаеми колеги,

На 05.06.2017 г. около 18.15 часа, на Северния плаж в Бургас, 14 годишно момче попада в изключително опасна за живота ситуация. Самичко в морето, сред големи вълни, то е завлечено навътре от мъртвото течение, а приятелите му надават викове за помощ от брега. По същото време, съвсем случайно оттам минава, прибирайки се от работа, 19-годишната Женя Райкова - спасител на Централен бургаски плаж. Дочувайки виковете, тя без колебание, се втурва и скача във вълните. С големи усилия достига детето, успокоява го, че е спасител и ще му помогне и започва да го извлича към брега. Благодарение на съвсем навременната й намеса, инцидентът завършва щастливо и детето е спасено.
Нейната адекватна и смела реакция, безспорно, заслужава адмирации и поощряване. В Наредбата за символиката и отличията на Община Бургас е предвидена възможност, в случаи на “проявени героизъм, себеотрицание, гражданска чест и доблест”, заслужилите да бъдат удостоявани с Почетна значка на Община Бургас. Именно такива действия трябва да служат за добър пример на младото поколение, затова считам, че е необходимо тя да бъде отличена от Общински съвет-Бургас.
Поради това, въз основа на описаните мотиви, както и на основание на чл.63 от Наредбата за символиката и отличията на Община Бургас, предлагам Общинския съвет да вземе следното решение:
Удостоява с Почетна значка на Община Бургас:
Женя Росенова Райкова

Прилагам нейна автобиография и описание на инцидента.


С уважение:13.06.2017 г. Георги Дракалиев

Сподели с приятели:


©zdrasti.info 2017
отнасят до администрацията

    Начална страница