Екатерина Захариева, вицепремиер и министър на регионалното развитие в служебното правителство. Родена е на 8 август 1975 г. Завършила е Eзикова гимназия „Бертолт Брехт”Дата28.11.2017
Размер12.37 Kb.
Размер12.37 Kb.
Екатерина Захариева, вицепремиер и министър на регионалното развитие в служебното правителство.
Родена е на 8 август 1975 г.
Завършила е Eзикова гимназия „Бертолт Брехт”, Пазарджик, с изучаване на немски език.
Магистър по право от Пловдивския университет „Паисий Хилендарски“.
От 2001 до 2003 г. е адвокат. През 2003 г. е назначена за юрисконсулт, а от 2007 г. е директор на дирекция „Правно-нормативно и административно обслужване“ в Министерство на околната среда и водите.
От месец август 2009 г. е заместник-министър на регионалното развитие и благоустройството с ресори Законодателство; Устройство на територията и проекти; Държавна собственост; Жилищна политика; Концесии; ГРАО; Регионално развитие; Търговски дружества и държавни предприятия.
Има специализации по „Развитие на способностите за извършване на оценка на въздействие на законодателство и политики” по проект "За добро обществено регулиране: институционализиране на процеса на оценка на въздействието в държавната администрация", Консорциум „Джейкъбс енд Асошиейтс Юръп Лимитид”; по Европейско право; "Човешки права и околна среда" във Венецианска комисия в Триест, Италия; по "Стратегическо планиране и координация за оценка на въздействието на законодателство и политики и участие на обществеността във взимане на управленски решения“ в Института по публична администрация в Дъблин, Ирландия, и в Националното училище по администрация в Париж, Франция.
На 23 януари 2012 г. с Указ на Президента на Република България е назначена за Главен секретар на Президента.
Владее английски и немски език.

Сподели с приятели:


©zdrasti.info 2017
отнасят до администрацията

    Начална страница