Есе Маргарита Коева 8-е класДата01.02.2017
Размер16.71 Kb.
Размер16.71 Kb.


Какво скрито искам да видя ?

(есе)

Маргарита Коева - 8-е клас

Какво скрито искам да видя ли ? Отговорът е: нищо.

В днешно време ценностната система на повечето от нас , така наречените „човешки същества” , е устроена на принципа на прахосмукачката. Тя засмуква всичко по пътя си, без значение дали е нужно,или не .

Запитвали ли сте се , защо в игралните филми , темите за „безрезервната любов”, „дългия път към постигането на мечтите” и „истинското щастие” са основни ? Защото в реалния свят те не съществуват.

Любов няма. Тя е просто тънката сметка между парите и „американската мечта”. За жалост обаче още има жени , които чакат истинската любов. Любовта от пръв поглед, която ще завърти главите им и ще накара пеперуди да пърхат в коремите им. Аз бих ги посъветвала да спрат да си губят времето и да посетят клиниката на доктор Чезарио Галфоне, за да може той да оформи гърдите им до съвършенство и да ги надари с рентгенови очи , с чиято помощ по-бързо да намерят дебелите портфейли в джобовете на днешните „принцове”.

Стигаме до темата за дългия път към постигането на мечтите.Всяко малко момиченце мечтае да е като Пепеляшка. Красива , с дълги руси коси и сини очи. Да омайва всички с поглед,а кавалерите от царско потекло да „опират” саби за нея.

Днес всяка втора българка е сбъднала мечтата си. Тя може да не е достатъчно умна , за да реши задача по математика ,или достатъчно сръчна , за да сготви нещо, но е досущ като Пепеляшка. Тя завладява мъжете с буйна грива от изкуствена коса , изскубани вежди , които сключват ъгли от почти 90 градуса и ,разбира се, количество фон дьо тен , в което спокойно може да затъне кон. Тя спокойно може да задмине класата на Мими Тромпеева , намирайки си мъж, който може да използва не само клечка за зъби, а дори и конец ! А в извънредни ситуации , може да попадне на златна мина, като си намери някой, който е готов да й купи не едно , а две хермелинови палта със собствените й пари. Ако тя съумее да постигне целите си и едновременно с това да кара дробовете на приятелките си, да се издуват от завист, може да сте напълно сигурни – ще е открила „истинското” щастие.

Кажете ми сега този начин на живот не е ли сбъдната мечта ? Защо ни е любовта , когато имам парите ? Защо ни е топлата прегръдка на любимия , щом имаме хермелиново палто да ни топли ?Скритото в хората , тяхната същност, отдавна е станала на лед. Резервираността , еднообразието и стереотипите са отнели блясъка ни, блясъка на мечтите ни, блясъка на това да сме различни.В такъв случай , защо трябва да ровим там, където няма да намерим нищо ?!

   

Сподели с приятели:


©zdrasti.info 2017
отнасят до администрацията

    Начална страница