Информация от електронните емисии на бта „вътрешни новини”, „икономически новини”Дата16.11.2017
Размер14.67 Kb.
Размер14.67 Kb.

15 март 2016 г.

ТЕМА: ФРЕНСКИ КУЛТУРЕН ИНСТИТУТ

ИНФОРМАЦИЯ ОТ ЕЛЕКТРОННИТЕ ЕМИСИИ НА БТА

ВЪТРЕШНИ НОВИНИ”, „ИКОНОМИЧЕСКИ НОВИНИ”


(към 16:30 часа)

VINF 14:47:31 15-03-2016

NZ1447VI.018

музика - франкофония

Жан-Бернар Помие, Светлин Русев и Атанас Кръстев

участват в концерта на Софийската филхармония

за Международния ден на франкофонията

София, 15 март /Пенка Момчилова, БТА/

Виртуозният френски пианист и диригент Жан-Бернар Помие, спиращият дъха цигулар Светлин Русев и майсторът на нюанса, виолончелистът Атанас Кръстев участват в концерта на Софийската филхармония на 17 март от 19.00 ч. в зала "България", посветен на Международния ден на франкофонията.

"Испанска симфония" на Едуард Лало и Тройният концерт на Бетовен са в програмата на концерта под патронажа на министъра на външните работи Даниел Митов, съобщават организаторите.

Виртуозът Жан-Бернар Помие от 40 години радва българската публика с изявите си като солист и диригент на Софийската филхармония и със своите рецитали. Той е един от най-изявените съвременни пианисти. Името му неизменно се свързва с Бетовен, чиято музика го съпътства от първите му стъпки на сцената. От няколко години Жан-Бернар Помие триумфира по европейските сцени с интеграл от всичките 32 сонати на Бетовен, приет възторжено от критиката.

Светлин Русев е музикантът, чиито изпълнения вдигат публиката на крака и предизвикват бурен възторг с техническото си съвършенство, богата емоционалност и харизматично сценично присъствие.

Атанас Кръстев е един от най-магнетичните млади изпълнители. Печели десетки награди от най-престижните музикални форуми. Има изяви на няколко континента.

Въпреки заглавието си, "Испанска симфония" на Лало е концерт за цигулка и оркестър, изпълнен с типични за района мотиви, и е извор на вдъхновение за творчеството на Пабло Сарасате и Чайковски. Тройният концерт на Бетовен е една от най-изпълняваните творби на великия композитор, припомнят организаторите./НЗ/

Сподели с приятели:


©zdrasti.info 2017
отнасят до администрацията

    Начална страница