Живеем в постоянен стрес, който се натрупва и рефлектира върху здравето ни. В комбинация с нездравословното хранене и заседналия начин на живот, това напрежение може да доведе до натрупването на излишни килограмиДата24.04.2017
Размер16.19 Kb.
Размер16.19 Kb.

Живеем в постоянен стрес, който се натрупва и рефлектира върху здравето ни. В комбинация с нездравословното хранене и заседналия начин на живот, това напрежение може да доведе до натрупването на излишни килограми. В последните години от средното образование напрежението върху зрелостниците е огромно и това прави горепосочения проблем още по-осезаем. Ето защо целевата група на проекта са хора от възрастовата група на 18-19 годишните.

Моята идея е реализирането на тренировка, участниците, в която ще могат да почувстват достъпността на подобен тип спорт и неговия положителен ефект върху тялото. Желая да спомогна популяризирането на тонизиращи тренировки със собствено тегло, които спомагат изгарянето на излишните мазнини и същевременно изграждат силна и функционална мускулатура. И всичко това за по-малко от час на ден. Желая да покажа на връстниците си, че е много по-приятно да се разтовариш от излишното напрежение чрез подобна дейност, отколкото да посегнеш към каквото и да е друго средство за успокоение. Също така се надявам да имам възможността да подобря знанията на участниците относно правилното комбиниране и подбор на храната, за да бъде по-лесно за тях в бъдеще тонизирането на тялото.

Според мен много от хората на тази възраст страдат от липса на спорт, просто защото не са открили забавен и ефикасен начин да се разтоварят. Смятам, че постигането на информираност относно различните типове тренировки, ефикасното им комбиниране и принципите на здравословно хранене ще събудят ентусиазъм у всеки да започне да се грижи за физическото и психическото си здраве.

Дейностите, които е необходимо да бъдат извършени са избор на място и дата за провеждане на събитието, както и подходящото му промотиране сред хора от целевата група. По време на провеждането на тренировката ще бъдат правени снимки и видео материали, които по-късно ще послужат за отчитане на работата по проекта. Тренировката ще бъде проведена от мен, а за заснемането й ще бъде извикан човек, необвързан с дейността на училището. Няма да са необходими каквито и да било финансови средства за осъществяването на проекта. От участниците в проекта също няма да бъде изисквано нищо друго освен добро настроение и желание за тренировка.Оценката на проекта ще бъде направена от самите участници. За мен ще бъде успех, ако всеки от тях бъде задоволен от прекараното време и научи нещо ново за здравословното хранене, типовете тренировки или различните упражнения. В крайна сметка се надявам това да бъде само една стъпка по пътя към здравословния начин на живот за всеки участник в проекта.

Сподели с приятели:


©zdrasti.info 2017
отнасят до администрацията

    Начална страница