Конкурс за есе на тема: „ нашият свят. Нашето достойнство. Нашето бъдеще. УчастнициДата22.02.2017
Размер22.13 Kb.
Размер22.13 Kb.

f:\certnew\bg_gerb.jpg


eyd emblem 1 line url-bgeyd_motto_bg

f:\certnew\bdi_logo.gif


по повод европейската година за развитие 2015

Дипломатическият институт към Министъра на външните работи на Р България

обявява конкурс за есе на тема:
НАШИЯТ СВЯТ. НАШЕТО ДОСТОЙНСТВО. НАШЕТО БЪДЕЩЕ.
Участници: участие в конкурса могат да вземат български ученици (от 11 и 12 клас) и студенти;

Език на есетата: български;

Обем: до 4 /четири/ стандартни печатни страници;

Краен срок за изпращане: 13 април 2015 г., на адрес: 1040 София, ул.“Алфред Нобел“ №2 или на: bdi@mfa.bg.

Необходимо е участниците да посочат координати за обратна връзка (телефон и имейл), учебно заведение и изучавана специалност

(за студентите).

Награда: Ще бъдат отличени двете най-добри ученически есета и двете най-добри студентски есета. Четиримата победители в конкурса ще посетят Европейския парламент и други европейски институции в Брюксел през м. юни 2015 г. Есетата им ще бъдат публикувани на интернет страницата на Дипломатическия институт и в електронното списание „Дипломация”, а авторите ще получат сертификати за добро представяне. Класирането ще бъде обявено на интернет страницата на Дипломатическия институт в периода 11-15 май 2015 г.

-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Конкурсът за есе е част от инициативите по повод обявяването на 2015 г. за Европейска година за развитие. Европейската година за развитие има за цел да информира европейските граждани относно политиката за развитие на ЕС, да стимулира техния интерес, активно участие и критическо мислене и да повиши осведомеността им относно ролята на ЕС в сътрудничеството за развитие и ползите за България.
За повече информация относно събитията през Европейската година за развитие, може да посетите следния линк:

http://europa.eu/eyd2015

https://europa.eu/eyd2015/bg

Сайтът включва и отделна информация за всяка от държавите членки на съответния национален език, както и данни за цялостните постижения на ЕС.

Фейсбук: https://www.facebook.com/eyd2015bg

Специалният Евробарометър може да бъде открит на: http://ec.europa.eu/public_opinion/archives/eb_special_439_420_en.htm#421http://bdi.mfa.government.bg ул. „Алфред Нобел” №2, гр. София, п.к. 1113 www.facebook.com/Bulgarian_Diplomatic_Institute тел.: 8076440; факс: 8701051Сподели с приятели:


©zdrasti.info 2017
отнасят до администрацията

    Начална страница