Конкурс за кратко есе у ченичката от IV б клас Румяна Радева зае първо място в конкурса за кратко есе на тема „Какво е книгата за мен", организиран от Регионална библиотека „Стилиян Чилингиров"Дата08.02.2017
Размер10.54 Kb.
Размер10.54 Kb.

Първа награда от конкурс за кратко есе

Ученичката от IVБ клас Румяна Радева зае първо място в конкурса за кратко есе на тема „Какво е книгата за мен“, организиран от Регионална библиотека „Стилиян Чилингиров“.

Победителката бе наградена лично от директора на библиотеката г-жа Росица Добрева.

Конкурсът за млади литературни таланти бе организиран по повод честването на Международния ден на детската книга и Празниците на детската книга и изкуствата за деца.

Това е есето, което заслужено спечели високата оценка на журито и сигурно ще спечели много читатели не само сред децата:

КАКВО Е КНИГАТА ЗА МЕН

Книгата е майка за цял живот.

Книгата не е просто даденост. Тя говори със собствен език. Тя не е само напечатани страници с твърди корици. Тя е много повече от това. Книгата има душа! Щом я докоснем, ние докосваме сърцето.

Книгата е много повече от букви и изречения. Тя отваря път към живота – като любяща майка. Без да се прочете не може да се почувства нейната незаменимост. Не могат да се усетят нейните чувства.

За мен книгата е нещо благородно. Тя ме вдъхновява. Не мога без нейните истории и мистични тайни, без нейното сърце.Какво чувстваш, когато четеш книга? Как усещаш книгата?

Всеки може да отговори по свой начин. Но всеки, който обича книгата, знае, че тя е майка за цял живот!

Сподели с приятели:


©zdrasti.info 2017
отнасят до администрацията

    Начална страница