На 10 ноември премиерът вади нов здравен министърстраница1/20
Дата27.12.2017
Размер1.12 Mb.
Размер1.12 Mb.
  1   2   3   4   5   6   7   8   9   ...   20Пресклипинг на тема: „Здравеопазване”
03.11.2017
Национални вестници
http://mediamonitoring.zdrave.net/images/media/24h.jpg


На 10 ноември премиерът вади нов здравен министър


Цветанов: Оставката на проф. Петров ще бъде приета, това е негов избор

24 часа  стр. 4  
Най-вероятно на 10 ноември премиерът Бойко Борисов ще внесе в парламента кандидатурата на новия здравен министър, след като проф. Николай Петров подаде оставка. Това ще стане след приемането на бюджета на първо четене, обяви шефът на ПГ на ГЕРБ Цветан Цветанов.

Оставката на Петров ще бъде приета, стана ясно от думите на Цветанов. Това е негов избор и премиерът се е съобразил с желанието му, каза той: "Стоим зад премиера и не можем да правим аналогия със случая с Делян Добрев".

Преди ден Цветанов съобщи, че ГЕРБ още няма фаворит за поста.

Проф. Петров е искал да подаде оставка като шеф на Военномедицинската академия още по време на служебното правителство на Огнян Герджиков. Това разказа пък самият бивш служебен премиер пред БНТ. Двамата имали телефонен разговор по повод одит за обществените поръчки в академията, една от които е спечелена от консорциум с участието на фирма на партньора на дъщерята на Петров.

"Той беше омерзен, защото смяташе, че му се крои шапка. Аз му казах, че не трябва да прави такива резки ходове, и не се стигна до оставка. Струва ми се, че някои са търсили цаката на министър Петров", каза Герджиков. Той бе категоричен, че бившият служебен вицепремиер и министър на отбраната Стефан Янев не е искал оставката на професора. Обяснението му е по повод думите на министърката по европредседателството Лиляна Павлова, че в кабинета "Герджиков" двама вицепремиери са събирали дискредитиращи папки в сферата на здравеопазването и на отбраната.

Герджиков описа Петров като много качествен администратор и лекар, а такива хора не трябвало "лесно да се изгарят". Според него участието в търга на неговия "зет" не било в състояние да опорочи тази обществена поръчка.Варна ще работи по норвежки модел в здравеопазването


Орлин РАДЕВ

24 часа  стр. 35  
Варна ще задълбочи сътрудничеството с норвежкия регион Остфолд в областта на общественото здраве. Това стана ясно след посещение в норвежкия град на председателя на комисията по здравеопазване към ОбС доц. Антоанета Цветкова, представители на администрацията и неправителствения сектор.

"Работните срещи бяха съчетани с интерактивни демонстрации на успешни практики за привличане на деца, учащи и възрастни в програми за подобряване на физическата активност, изграждане на здравословни навици за хранене, за движение, за усвояване на знания и социална ангажираност.

Демонстрациите бяха в научен център, изграден за създаване на подходяща среда за постигане на тези цели. Във всички презентации, демонстрации и дискусии като червена нишка минаваше темата за доброволчеството, взаимната помощ и доверието към институции и хора, която беше представена като основната предпоставка за благополучието на норвежкото общество", допълни доц. Цветкова.Сподели с приятели:
  1   2   3   4   5   6   7   8   9   ...   20


©zdrasti.info 2017
отнасят до администрацията

    Начална страница