Над 35000 лв събра второто издание на Благотворителния търг на звездите Българският форум на бизнес лидерите обедини изявени бизнес лидери и известни личности в подкрепа на „Заедно в час”Дата05.12.2017
Размер31.56 Kb.
Размер31.56 Kb.Над 35000 лв. събра второто издание на Благотворителния търг на звездите

Българският форум на бизнес лидерите обедини изявени бизнес лидери и известни личности в подкрепа на „Заедно в час”

23 ноември 2013 г.

Българският форум на бизнес лидерите (БФБЛ) беше съорганизатор на забележително събитие – Благотворителният търг на звездите в подкрепа на фондация Заедно в час, който се проведе вчера. Благодарение на щедрата подкрепа на членовете и гостите на БФБЛ – изявени бизнес лидери, беше събрана внушителната сума от 35000 лв.! Така второто издание на търга се оказа още по-успешно от първото!

Както миналата година, така и сега средствата от нетрадиционния търг са в подкрепа на мисията на Заедно в час – достъп до качествено образование за всяко дете в България. Фондацията подготвя способни млади хора да преподават на ученици с нисък успех и мотивация в цялата страна –  кауза, около която се обединиха всички гости на стилното събитие в хотел „Хилтън” в София.

Тонът на вечерта бе зададен от патрона на търга – кметът на София Йорданка Фандъкова, която поздрави участници и организатори с думите: „Бекрайно благодаря за времето, усилията и неуморността в тези трудни и разделни времена да подкрепяте истински каузи”.

„Радостен и горд съм, че всички ние вярваме в една идея – да дадем равен шанс за качествено образование на всяко дете”, обърна се към гостите Ираван Хира, председател на БФБЛ. „Нека се опитаме да помогнем – ако градим заедно тухла по тухла, можем да поставим добри основи”, мотивира той участниците в търга.

„Това е събиране на съмишленици, които разбират колко важно е да действаме целенасочено и уверено за промяната на бъдещето на българските деца, като привличаме и подкрепяме млади лидери с нашия опит, отдаденост и ресурс“, заяви от своя страна изпълнителният директор на Заедно в час Евгения Пеева.

Гостите наддаваха за два часа от времето на едни от най-известните и вдъхновяващи личности в България – актьорите Христо Мутафчиев и Калин Врачански, членовете на управителния съвет на БФБЛ Мария Шишкова и Максим Бехар, певицата Рут Колева и актрисата Лили Маравиля, посланикът на Великобритания Джонатан Алън и президентът на Атлантическия клуб в България Соломон Паси, магът Астор и баскетболният треньор Росен Барчовски, заместник-председателят на БФБЛ Зоя Паунова и телевизионната водеща Евелина Павлова, олимпийските шампионки Мария Гроздева и Маги Малеева, цигуларят Хари Ешкенази и банкерът Левон Хампарцумян, предприемачът Цветан Лъжански и експертът по външна политика Гергана Паси.

Най-оспорвано бе наддаването за Астор и Маги Малеева, а Максим Бехар, Христо Мутафчиев, Цветан Лъжански и Зоя Паунова допълнително мотивираха гостите. Всяка от знаменитостите, за чието време наддаваха участниците в търга, ще предостави на победителя своята професионална експертиза и талант под формата на обучение, консултация, участие в събитие, фото сесия и др.Успехът на събитието стана възможен благодарение на съпричастността на членовете и приятелите на БФБЛ, които активно участваха в наддаването. Със „звезди” си тръгнаха гостите от Уолтопия, Кока Кола, Уникредит Булбанк, Хюлет-Пакард България, Астра Зенека България, ЕЙМС Хюман Кепитъл и Дейл Карнеги Трейнинг България, Дънди Прешъс Металс Челопеч, М3 Комюникейшънс Груп и др.

Благотворителният търг на звездите бе организиран с подкрепата на фондация „Америка за България”, с основното партньорство на ГлаксоСмитКлайн и Хюлет-Пакард България и помощта на Кока Кола, Катаржина, „Хилтън“, както и с медийната подкрепа на сп. „Мениджър“ и bTV.

За БФБЛ:

Българският форум на бизнес лидерите е асоцииран с Международния форум на бизнес лидерите и е водещата организация в България, която поощрява и развива корпоративната социална отговорност като задължителен елемент от работата на всяка компания. Членовете на Форума са успешни български и международни фирми и организации, които съзнателно спазват принципите, посочени в Стандарта за бизнес етика, изготвен от БФБЛ. Броят на компаниите, подписали и приели Стандарта като част от своята корпоративна политика, надвишава 1500 в цяла България.

За Заедно в час:

Целта на фондацията е всяко дете в България да има достъп до качествено образование, независимо кое училище посещава, в кое населено място живее и какви са финансовите възможности на неговите родители. Всяко дете в страната да се обучава от учители, които успешно подкрепят своите ученици да развият максимално потенциала си. Един ден учителската професия да се радва на престижа и уважението, които заслужава. Заедно в час е партньор в международната мрежа за разширяване на образователните възможности Teach For All.

За повече информация: Ани Иванова, Български форум на бизнес лидерите, тел: 986 52 02, GSM: (+359 888) 12 55 04, e-mail: office@bblf.bg, ani.ivanova@bblf.bg и на www.bblf.bg.Сподели с приятели:


©zdrasti.info 2017
отнасят до администрацията

    Начална страница