Относно: Първи ноември – Ден на народните будители. Уважаема госпожо директор, уважаеми господин директорДата11.01.2018
Размер31.58 Kb.
Размер31.58 Kb.ДО ДИРЕКТОРИТЕ
НА ВСИЧКИ УЧИЛИЩА


ОБЛАСТ ПЛОВДИВ

Относно: Първи ноември – Ден на народните будители.


УВАЖАЕМА ГОСПОЖО ДИРЕКТОР,

УВАЖАЕМИ ГОСПОДИН ДИРЕКТОР,

Във връзка с честването на 1-ви ноември – Ден на народните будители, Ротари клубовете в град Пловдив – „Пловдив – Пълдин“, „Пловдив“, „Пловдив - Филипопол“ и Зонта клуб – Пловдив организират за Четвърта поредна година проект „Народните будители и Аз“ за ученищи, с цел възпитание в дух на национална гордост и родолюбие. Проектът се осъществява под формата на състезания в три направления:


I направление: СЪСТЕЗАНИЕ МЕЖДУ ПАРАЛЕЛКИТЕ ПО УЧИЛИЩА (5-7кл. , 8-11кл.) - до 20.03.2014г.
II направление: СЪСТЕЗАНИЕ МЕЖДУ ПАРАЛЕЛКИТЕ – ПЪРВЕНЦИ НА ОТДЕЛНИТЕ УЧИЛИЩА В СЪОТВЕТНАТА ОБЩИНА (РАЙОН) – до 30.04.2014г.
III направление: ОБЛАСТНО (ГРАДСКО) СЪСТЕЗАНИ МЕЖДУ ПАРАЛЕЛКИТЕ – ПЪРВЕНЦИ НА ОБЩИНИТЕ (РАЙОНИТЕ) - до 06.06.2014 г.
Във връзка с това е необходимо:
За I направление: СЪСТЕЗАНИЕ МЕЖДУ ПАРАЛЕЛКИТЕ ПО УЧИЛИЩА (5-7кл. , 8-11кл.) - до 20.03.2014г.
1.Всяка паралелка /5-11 кл./ в даденото училище:

1.1.По списък, предложен от Ротари клуб „Пловдив-Пълдин“, МОН и от ръководството на училището, избира за свой патрон – бележит българин – народен будител, в срок до 31.01.2014 г.

1.2.Извършва издирвателска дейност, цел събиране на информация за избрания патрон на паралелката.

1.3. Напечатва биографията на своя патрон в размер на 5 страници / А4, Times New Roman, размер на буквите 14, междуредие -0/, като отбелязва характерни етапи от жизнения му път, както и приносите му в утвърждаване на българския дух през вековете. Паралелката организира и кът на патрона в класната стая с портрет информационно табло, включващо основни етапи от дейността му, срок –до 28.02.2014 г.
2. Всяко училище организира вътрешноучилищни състезания – двубои. В двубоите между паралелките участват всички ученици от съответните паралелки, като за целта учениците трябва да изучат биографията на своя патрон – народен будител. Вътрешноучилищните състезания – двубои се провеждат в три етапа:
I етап – между паралелките от даден випуск /четвъртфинал/;
I I етап - между първенците на випуските – полуфинал;
I I I етап – училището излъчва паралелка първенец – финал.
3. Класиралата се на I – во място паралелка отива на Общинското състезание.

За II направление: СЪСТЕЗАНИЕ МЕЖДУ ПАРАЛЕЛКИТЕ – ПЪРВЕНЦИ НА ОТДЕЛНИТЕ УЧИЛИЩА В СЪОТВЕТНАТА ОБЩИНА (РАЙОН) – до 30.04.2014г.
  1. На 27.03.2014 г. Училищата, излъчили паралелка за училищното състезание изпраща биографията на патрона на класираната паралелка на членовете на журито на ел. адрес: ss@uni-plovdiv.bg

  2. На 10.04.2014 г. Членовете на журито връщат коригираните биографии на патроните на всички участници в общинския етап. Всяко училище получава коригираната биография на своето училище, както и на останалите училища – финалисти.

  3. Паралелките – първенци на общинското отиват на областното състезание.


За III направление: ОБЛАСТНО (ГРАДСКО) СЪСТЕЗАНИ МЕЖДУ ПАРАЛЕЛКИТЕ – ПЪРВЕНЦИ НА ОБЩИНИТЕ (РАЙОНИТЕ) - до 06.06.2014 г.


  1. На 07.05.2014 г. училищата,класирани за областното състезание изпращат биографията на патрона на класираната паралелка на ръководителите на журито, на ел.адрес: ss@uni-plovdiv.bg
  1. На 14.05.2014 г. журито връща коригираните биографии на патроните на всички училища,участници в областния етап. Всяко училище получава коригираната биография на своето училище, както и на останалите училища - финалисти на областното състезание.


Всички ученици , учители, директори на училища, участващи в общинските (районните), градско (областно) състезание „Народните будители и Аз“, ще получат сертификати за участие от президентите на Ротари клубовете и Зонта клуб – Пловдив, кметовете на обищини и областния управител г-н Венцислав Каймаканов

Паралелките класирани като победители и взели призови места на градския (областния) етап, получават голямата награда на състезанието – двудневни и еднодневни екскурзии до място с историческо значение за България, осигурени от кметовете на общините, Ротари клубовете, Зонта клуб – Пловдив и спонсори.

За контакт и допълнителни въпроси при организирането и провеждането на проекта: инж.Марияна Касарска – Андреева, РК „Пловдив - Пълдин“,

0888 22 13 55;

ел.поща: buditeli2014@abv.bg


20.12.2014 г Председател на УС на РК „Пловдив- Пълдин“

Гр.Пловдив/Спас Попов/Сподели с приятели:


©zdrasti.info 2017
отнасят до администрацията

    Начална страница