Програма ден-1 / неделяДата03.04.2017
Размер108.3 Kb.
Размер108.3 Kb.

Почивка в Тоскана и Лацио– Есен 2016- директен полет до Рим

8 дни / 7 нощувки

Цена от: 890 лева

ПРОГРАМА


ДЕН-1 / неделя

Директен полет София – Рим. Панорамна екскурзия на Рим, включена в цената. Трансфер до хотела. Свободно време. Информационна среща с Вашия представител в хотела. Вечеря. Нощувка.

ДЕН-2 / понеделник

Закуска. Свободно време за плаж или целодневна екскурзия по желание: Сиена и Сан Джиминяно. Вечеря. Нощувка

ДЕН-3 / вторник

Закуска. Свободно време за плаж или целодневна екскурзия по желание: Флоренция. Вечеря. Нощувка.

ДЕН-4 / сряда

Закуска. Свободно време за плаж или целодневна екскурзия по желание: Пиза и Лука. Вечеря. Нощувка.

ДЕН-5 / четвъртък

Закуска. Свободно време за плаж или целодневна екскурзия по желание: Ватикана. Вечеря. Нощувка.

ДЕН-6 / петък

Закуска. Свободно време за плаж или целодневна екскурзия по желание: Перуджа и Асизи. Вечеря. Нощувка.

ДЕН-7 / събота

Закуска. Свободно време за плаж или целодневна екскурзия по желание: Витербо и Орвието. Вечеря. Нощувка.

ДЕН-8 / неделя

Закуска. Освобождаване на хотела. Трансфер до летището за полет Рим – София в 09:30.

Допълнителни екскурзии:

Предварителното записване и заплащане е препоръчително за всички екскурзии. Екскурзиите се провеждат на български език при минимум 20 туриста. Всички екскурзии могат да се заявяват и заплатят на място. Провеждането на екскурзии не се гарантира без минимум събрани туристи.

Рим (полудневна екскурзия)

Включена в цената, без входни такси

Разглеждане на: Върховния Касационен Съд; площад “Кавур”; Замъкът “Сан`т Анджело” – построен от император Адриан, за негова гробница, и използван през Средновековието като отбранително съоръжение от папите; базиликата “Свети Петър” – най-голямата ренесансово-готическа катедрала в християнския свят, в чието строителство участие взимат архитекти като Браманте, Микеланджело, Рафаел; храмът на Херкулес Непобедимия; църквата “Санта Мария ин Козмедин”, известна с мраморния си релеф “Устата на истината”.

Обиколката продължава покрай Авентинския хълм; “Циркус Максимус”; Палатинския хълм с императорските дворци; сградата на организацията за храна и борбата с глада FAO към ОН; хълмът Челио; акведуктът на Клавдий; величествената арка на император Константин; хълма Ескулино с Domus Aurea – златния дом, построен от император Нерон след големия пожар в Рим от 64 г.; руините на някогашната гладиаторска школа зад Колизеума. Фотопауза при Колизеума – най-големият амфитеатър от древноримската епоха. Посещение на църквата “Сан Клементе” с гроба на Константин-Кирил Философ.

Панорамната обиколка продължава към площад “Венеция”; Колоната на Траян – уникален паметник, покрит със спираловидни релефи; националния паметник на Виктор Емануил – олтара на родината; Капитолийският хълм със стълбите на Микеланджело и базиликата “Санта Мария ин Арачели” и Капитолийските музеи и др. Свободно време.

Сиена и Сан Джиминяно (целодневна екскурзия)

98 лева за възрастен / 49 лева (деца 2 – 12г)

Сиена, топла и уютна като пролетна целувка. Гостите усещат най-добре атмосферата на града на площад Piazzo Del Campo, на който се провеждат ежегодните конни надбягвания, в Градския дворец, Катедралата с творби на Микеланджело, Бернини, Донатело и др., основната пешеходна улица със сувенири и магазинчета Via Banchi di Sopra.

Отпътуване към Сан Джиминяно,синоним на тоскански град. Известен с легендерните си 14 кули, датиращи от XII и XIII в., част от първоначалните седемдесет. Възможност за изкачване на кулата Торе Гроса на Палацо дел Пополо, за птичи поглед към града и долината на река Елза.

Разглеждане на „Пиаца де ла Чистерна”, „Пиаца дел Дуомо”, катедралата „Санта Мария Асуанта”. Тук се намира популярният ресторант „Бел Соджорно”, където менюто споделя мястото с възхитителния тоскански провинциален пейзаж.

Трансфер до хотела.

Флоренция (целодневна екскурзия)

137 лева за възрастен / 68 лева (деца 2 – 12г)

Разглеждане на поразително красивата Флоренция, един пищен град с многовековна история, където са творили великите умове на няколко цивилизации. Възможност за разглеждане на забележителностите на града: четвъртата по големина катедрала в света „ Санта Мария дел Фиоре“ на Пиаца дел Дуомо, която се нарежда сред първите по големина в света, с революционния си за времето осемстененен купол, с красивите стенописи и фрески и часовника; площадът „ Сеньорита“ със своята L-образна форма, който измерва пулса на града със своите кафенета и gelaterii за сладолед и Палацо Векио или Стария Дворец, който е построен именно тук; Фонтанът на Нептун; Статуята на Давид, създаден от Микеланджело в годините между 1501 и 1504г; „Старият мост“ или още познат, като Ponte Vechhio, и катинарчетата, с които младите „заключват” любовта помежду си.

градският площад „Сеньория“, Галерия Уфици; Площад Микеланджело – най-високото и романтично място в града; Църквата „Светия Кръст” и къщата-музей на Данте Алигиери.

Пиза и Лука (целодневна екскурзия)

98 лева за възрастен / 49 лева (деца 2 – 12г)

Малко от посетителите на Пиза си дават сметка, че Наклонената Кула, която е задължителна спирка в обиколката, не е единствената голяма забележителност. Градчето практически се намира на свещена земя, а прочутата постройка всъщност се явява камбанария към Катедралата на Пиза в съседство. До нея пък е Площадът на чудесата, чиято основа е с пръст от хълма Голгота в Йерусалим, баптистерията „Св. Йоан Кръстител“ и покритото гробище „Кампо Санто“, познато още като „Болница на милостта“.

Посещение на град Лука, разположен в провинция Тоскана, чийто произход от лигури или етруски е спорен от историците. Градчето Лука се отличава с изненадващо равнинен релеф в иначе хълмистия район на Тоскана. Градът е известен сред туристите със своите изключително добре запазени градски стени и фасади на сградите, приютили антикварни магазинчета и бакалии, които те ще имат възможност да разгледат по време на обиколката на градчето. Разглеждане още на: Катедралата „Сан Мартино“, датираща от ХІ век и Древноримският Амфитеатър, църквата „Сан Микеле ин Форо“, както и „Антико Кафе Симо“, където оперният композитор Джакомо Пучини, родом от Лука, прекарвал следобедите си. Трансфер до хотела.

Посещение на град – държава Ватикана (целодневна екскурзия)

118 лева за възрастен / 59 лева (деца 2 – 12г)

Разходка из единствения по рода си град-държава и център на римокатолическата вяра – Ватикана, където духът и материята съжителстват от векове. Строгият и ревностен ред спазван и до днес доказват, че човек е способен да постигне съвършенството, което Бог е пожелал.

Разглеждане на Ватиканските музеи, където се съхраняват изключителните папски колекции от произведения на изкуството, произлизащи от всички краища на света: богати колекции от безценни произведения на скулптурата и изобразителното изкуство, религиозни книги и документи, разкриващи развитието на католицизма и целия свят, едно от най-пълните представяния на египетската и етруската цивилизация.Обиколката включва посещение на Сикстинската капела, в която са рисували едни от най-големите представители на Ренесанса като Ботичели, Гирландайо и Перуджино, а тавана и едната от стените са рисувани от Микеланджело. Площадът „Свети Петър” посреща посетителите, които бързат да направят снимки на 40 метровия египетски обелиск, на терасираните фонтани и заобикалящите го колони. Обиколката завършва с посещение на пищната базилика „Св.Петър“ с изкусно резбован купол, трона на Свети Апостол Петър, композиция от блясък и величие. Трансфер до хотела.

Перуджа и Асизи (целодневна екскурзия)

98 лева за възрастен / 49 лева (деца 2 – 12г)

Отпътуване след закуска от хотела за екскурзия до Перуджа. Градът е столица на едноименната провинция в региона Умбрия. Грифонът е обявен за символ на града и неговият облик се среща често из града. Ще имате възможност да опознаете историята, културата и страхотните съкровища от изкуството на местността. По време на пешеходната разходка ще се разгледат: Двореца на матистратите (Palazzo Dei Priori); Големия фонтан (Fontana Maggiore) създаден от известните баща и син Никола и Джовани Пизано; Готическата катедралата „Сан Лоренцо“ и Ораторията на Сан Бернадино.

Дългите крепостни стени от този период, запазените укрепни канали и форума могат да се видят и днес. Готическата базилика „Св. Франциск“ от ХІІІ в. съхранява светите мощи и е важен поклоннически център. Базиликата е била избрана от Борис ІІІ и царица Йоана за тяхната сватбена церемония, а днес тук е гробът на българската царица. Друг интересен обект е базиликата „Св. Клара от Асизи“, където са съхранени фрески от периода между ХІІ и ХІV век. Трансфер до хотела.

Следва посещение на малкото живописно градче Асизи в подножието на Апенините, което се гордее с дълга история. Смята се, че около 450 г.пр. Хр. етруските заселват тези земи, а 200 години по-късно, римляните завладяват териториите след решаващата битка при Сентиум. Асизи е известен още като рожденния град на чудотвореца Св. Франциск, основател на Францисканския орден (наричан още Ордена на малките братя) и предвестник на Ренесанса. Разглеждане на базиликата „Св. Франциск“, издигаща се на мястото, което самият светец избира да бъде погребан, в зоната, известна през Средновековието като „хълм на ада“ и мястото за публични екзекуции; базиликата „Дева Мария на Ангелите“ (Porziuncola) – разположена в подножието на хълмовете на Асизи; базиликата „Св. Клара от Асизи“ – изградена с типичния розов камък, извлечен от кариерата на планината Субазио. Тук могат да се видят фрески от периода между ХІІ и ХІV век.

Витербо-Орвието (целодневна екскурзия)

59 лева за възрастен / 29 лева (деца 2 – 12г)

За градчето Витербо в Лацио, легендата гласи, че е било основано от Херкулес, което обяснява и символа на града – лъв. Вярва се, че една от основните забележителности – катедралата „Сан Лоренцо”, е построена върху етруски храм, почитащ именно непобедимия Херкулес. Историческия център включва: Папския дворец, чиито колони са служели за основи на древноримски храм, археологическия музей с етруски останки, площад Ербе, Фонтанът на Лъвовете и запазените сгради в средновековен стил в квартал Сан Пелегрино.

Отпътуване за Орвието, запазил средновековния си облик и разположен на върха на вулканична скала град. За автентизма на Орвието допринася фуникълярът, въжен лифт, който отвежда до старата историческа част и благодарение на който се любуваме на панорамна гледка към целия град. Следвайки аромата на жасмин и спускайки се по тесните улички, стигаме до една от най-впечатляващите катедрали в Европа и основна туристическа забележителност в града. Катедралата на Орвието е посветена на Успението на Света Богородица и е строена цели 3 века, като първият камък полага папа Николай ІV още през 1290 г. Следва кладенецът „Сан Патрицио“, съоражение от изключително значение във времена на битки и размирици. Трансфер до хотела.

Цената включва:

Самолетен билет София – Рим – София, с полет на авиокомпания България Ер

Летищни такси

Регистриран багаж 23 кг. и ръчен багаж 7 кг.

7 нощувки на база закуска на блок маса и вечеря на меню с включена ½ вода и ¼ вино или безалкохолно

Веднъж седмично – традиционна вечеря „ Марема“ с жива музика край басейна (при подходящо време)

Чадъри и шезлонги на басейна

Дневна и вечерна анимация на плажа от средата на Юни до края на Август

Мини-клуб от средата на Юни до края на Август

Wi-Fi интернет в хотела

Трансфер летище – хотел – летище

Панорамна обиколка на Рим

Медицинска застраховка с покритие 10 000 евро и асистънс

Представител на туроператора с български език за целия престой

Цената не включва:

Такса гориво и вредни емисии – обявява се 21 дни преди полета и се заплаща задължително до 7 дни преди полета;

Общинска такса – определя се от общината и се заплаща на място;

1 чадър и 2 шезлонга от Май до Септември – 6 евро – на ден на плажа, заплаща се на място;

1 чадър и 2 шезлонга Юни – Юли – 10 евро – на ден на плажа, заплаща се на място;

Плажни кърпи – 3евро – на ден, заплаща се на място.

Допълнителни екскурзии по желание.

Резервации:

Депозит 300 лв при резервация

Подписване на договор

Доплащане 21 дни преди датата на пътуване

Необходими документи:

Лична карта или международен паспорт с валидност мин. 6 месеца от датата на връщане.

За деца под 18г., пътуващи без родител/ и – нотариално заверено родителско разрешение за напускане на страната от непътуващия родител/ и (оригинал и 1 копие). За деца, чиито родители са с различни фамилии, се изисква копие от акт за раждане на детето, в който да са вписани и двамата родители.

Допълнителна информация:

Цените са платими в лева, в брой или по банков път.

Градска такса: По решение на Италианските власти при нощувки в Италия туристите заплащат задължително градска такса (city tax). За района на Лигурия тя ще бъде от порядъка на 0,30 до 1 евро на човек на ден, за лица над 16 години. Таксата се заплаща лично от туристите на рецепцията на хотелите преди отпътуването им и не е включена в пакетните цени.

Няма допълнителни визови, санитарни и медицински изисквания за пътуване в Италия за Български граждани.

Часово време: България – 12ч., Италия – 11ч.

Условия за анулации:

до 45 дни преди датата на полета: без неустойка

от 45 до 30 дни: 100лв

от 29 до 21 дни: 300 лв

под 21 дни преди датата на пътуване: цялата дължима сума

Полетно разписание: Превозвач: Bulgaria Air

София – Рим 07:35 – 08:30

Рим – София 09:30 – 12:20

ХОТЕЛ


Residence Key Club 3*

Местоположение

Хотел Residence Key Club 3* се намира в западната част на континентална Италия, гр. Монталто ди Кастро, провинция Витербо, в сърцето на Марема Лазиале. Хотелът е разположен на близо 600 метра от крайбрежната ивица и плажа, до който може много бързо да се достигне с кратка разходка под сенките на екзотичните палмови дръвчета или с транспорт от хотела.

Древна земя, изпълнена с история, култура и традиции. Място, където природата се е преборила и останала девствена. Място, където морето гали пясъчните дюни, където цветовете са живи, а времето, като че ли е спряло, за да може по-дълго да се насладите на тези моменти. Земя със силни традиции, очароваща пътешествениците във всички аспекти.

Главната сграда на хотел Residence Key Club 3* е само на два етажа, разположена между красивите зелени градини, където гостите на хотела могат да се разхождат, а децата да играят на истинско спокойствие. Самият хотел разполага с многобройни места за игра за по-малките гости и място за барбекю и ресторант, където може да се насладите на местната и международна кухня.

Хотел Residence Key Club 3* разполага с двойни стандартни стаи с изглед към градина и стаи с тераси .

Стая


 • Мини- бар;

 • LCD телевизор;

 • Сателитна телевизия;

 • Баня с душ или вана;

Територия

 • Ресторант;

 • Бар;

 • Кът за четене;

 • Голям плувен басейн на три нива;

 • Джакузи;

 • Плаж - 1 чадър и 2 шезлонга от Май до Септември – 6 евро – на ден, заплаща се на място; 1 чадър и 2 шезлонга Юни – Юли – 10 евро – на ден, заплаща се на място; Плажни кърпи – 3 евро – на ден, заплаща се на място.

 • Многофункционално игрище;

 • Озеленено футболно игрище;

 • Плажен волейбол;

 • Стадион;

 • Игрище със спортни настилки и фитнес тежести;

 • Тенис игрища;

 • Малка зала за тенис на маса;

 • Джаги;

 • Боулинг зона;

 • Игри за деца;

Срещу допълнително заплащане:

 • Велосипеди под наем;

 • Транспорт – хотелът предлага на своите гости безплатен превоз до ЖП гарата на Монталто ди Кастро.

 • Конна езда- може да резервирате уроци с квалифицирани инструктори и да се потопите в атмосферата на спокойствието на плажа.

 • Уроци по ветроходство- имате възможност да се възползвате от индивидуални или групови уроци по ветроходство с опитни инструктори от пристанището на Монталто ди Кастро, които ще ви покажат удоволствието от това да укротите природна сила.

 • Уроци по гмуркане – ще имате възможност да се гмуркате с квалифицирани водолази в кристалните води на Монталто ди Кастро или в близост до остров Гиглио.

 • Детегледачка с предварително запитване.

В хотел Residence Key Club 3* на разположение на гостите има напълно оборудвана зона за Барбекю, където гостите могат да се насладят на своята почивка заедно.

Всеки петък хотела организира гала вечеря край басейна с различни видове забавление и жива музика.

През летните месеци хотелът организира анимация за деца.

Допълнителна информация:

Примерерна закуска на блок маса: кафе, чай, мляко, портокалов сок, бисквити и сладкиши, хляб, масло, сладка, мармалад, мед, сирене, местни деликатеси, зърнена закуска, бъркани яйца

Примерна вечеря на меню: първо основно ястие от супа или нудели. Второ основно ястие от месо или рибни ястия, зеленчуци, плодове, торта или сладолед с включена ½ вода и ¼ вино или безалкохолно.Отпътуване на:

Брой нощувки

Човек в двойна стая

Единична стая

3-ти/ 4-ти възрастен

1-во/ 2-ро дете от 2 до 11 г.

11.09.16

7

890

1060

820

690

18.09.16

7

975

1145

905

775

Цените в таблицата са в ЛЕВА на човек, в стандартна стая, на база закуска и вечеря с включени напитки и летищни такси.

Сподели с приятели:


©zdrasti.info 2017
отнасят до администрацията

    Начална страница