Програма за двустранно сътрудничество България-Франция 2016 12 Конкурс на фни за проекти по програма за двустранно сътрудничество България-Китай 2016 15страница1/7
Дата20.03.2017
Размер344.17 Kb.
Размер344.17 Kb.
  1   2   3   4   5   6   7

СЕПТЕМВРИ, 2016

НИС ПРИ СУ “СВ. КЛ. ОХРИДСКИ”

МЕСЕЧЕН ИНФОРМАЦИОНЕН БЮЛЕТИН

СЪДЪРЖАНИЕ

Стипендии за обучение в Бавария 2

Платен стаж в Световната търговска организация 2

Стажантска програма на УниКредит Булбанк 2

"Майкрософт" стартира безплатни ИТ обучения 2

Годишна награда за студенти юристи 3

Награди в областта на енергетиката 3

Процедура BG05M2OP001-1.001 „Изграждане и развитие на центрове за върхови постижения“ 4

Процедура BG05M2OP001-1.002 „Изграждане и развитие на центрове за компетентност“ 6

Осма конкурсна сесия на Националния иновационен Фонд 8

Конкурс на ФНИ за проекти по програма за двустранно сътрудничество България-Франция 2016 12

Конкурс на ФНИ за проекти по програма за двустранно сътрудничество България-Китай 2016 15

Грантове на швейцарската програма SCOPES 17

Horizon 2020: Spreading excellence and widening participation 17

COST (European Cooperation in Science and Technology) 18

Програма: „Америка за България” 18

Конкурс за проекти по програма Pro Helvetia 19

RESEARCH EU 26

EUA Publication: Doctoral Education - Taking Salzburg Forward: Implementation and New Challenges 26

CERN COURIER 27

Cooperative Radio Communications for Green Smart Environments 27

Medicine and management in European public hospitals 28

International Association of Universities - “Horizons” 29

МАГИСТРАТУРИ, СТИПЕНДИИ, СТАЖОВЕ

Стипендии за обучение в Бавария


Бавария стартира процедура за отпускане на годишни стипендии за чуждестранни студенти за академичната 2017-2018 година. Висшисти от България, Хърватия, Чехия, Унгария, Полша, Румъния, Русия, Сърбия, Словакия и Украйна имат право да кандидатстват. Стипендиите ще финансират докторантури и следдипломни квалификации в баварски университети. Едногодишните стипендии могат да бъдат удължавани два пъти до 3 години. Стипендията се изплаща ежемесечно (700 евро) и възлиза на 8,400 евро годишно. Студенти с поне едно дете получават 860 евро за месец или 10,320 евро годишно.

Повече информация може да бъде открита на електронните страници:

www.bayhost.de и

http://www.uni-r.de/bayhost/english/scholarships/study-in-bavaria/index.html.Краен срок за подаване на документи: 1 декември 2016 г.

Платен стаж в Световната търговска организация


Всяка година Секретариатът на Световната търговска организация (СТО) предлага стаж за студенти в магистърски и докторски програми, които искат да придобият практически опит и по-задълбочени познания за многостранната търговска система.

Програмата е целогодишна и няма начален и краен срок за кандидатстване. Стажът е с продължителност до 24 седмици и се провежда в Женева, Швейцария. Стажантите трябва сами да поемат разходите си за път до и от Женева и тези за здравна застраховка.

Кандидатите трябва да са на възраст между 21 и 30 години, граждани на държава членка на СТО, сред които е и България, както и да имат бакалавърска степен в подходяща дисциплина. Подробна информация може да откриете на интернет страницата на Световната търговска организация.

Краен срок: текущ

Стажантска програма на УниКредит Булбанк


Инициативата е насочена към студенти от втори или по-горен курс, както и завършили студенти от цяла България. Стажовете са платени и с продължителност между 3 и 6 месеца в рамките на цялата година. Участниците могат да изберат да работят както в УниКредит Булбанк, така и в дружествата УниКредит Лизинг, УниКредит Факторинг и УниКиредит Кънсюмър Файненсинг. Желаещите да се включат в програмата могат да кандидатстват през сайта на банката или да изпратят автобиография и мотивационно писмо на електронна поща: internship@unicreditgroup.bg със заглавие internship.

Краен срок за подаване на документи: минимум един месец преди започване на стажа.

"Майкрософт" стартира безплатни ИТ обучения


Софтуерната компания "Майкрософт" започва да предлага безплатни онлайн обучения за работа с различни технологии в рамките на новата си инициатива - #mvaclub. Целта на проекта е да се помогне на всички желаещи – от начинаещи до напреднали - да научат повече за технологиите и новите тенденции, свързани с тях.

Клубът е разработен на база платформата за онлайн обучения Microsoft Virtual Academy (MVA). Участниците получават достъп до ресурси и материали, с които се обучават и работят най-добрите професионалисти в областта, коментират от "Майкрософт". Обученията са свързани с теми като облачни технологии, уеб и мобилните приложения и т.н.

Курсовете в рамките на #mvaclub са разделени в две основни категории – за хора с интереси към разработката на софтуер или към изграждането на ИТ инфраструктури. Във всяка категория има различни профили според технологията и нивото на познания на участниците. Кандидатите, които искат да научат как се използват облачните технологии, например, но нямат никакви познания, могат да започнат от ниво "Начинаещ", а ако вече имат основни познания и искат да усъвършенстват уменията си, могат да преминат директно към "Професионалист" или "Гуру", обясняват от компанията.

Повече за обученията на "Майкрософт" можете да научите тук.Краен срок: текущ

Годишна награда за студенти юристи


Висшият адвокатски съвет (ВАС) обявява годишна награда за студенти юристи. Наградите за реферат на тема "Призванието да си адвокат " (изискването за обем е до 50 страници) ще са съответно 500 лв. за първо място, 300 лв. за второ и 200 лв. за трето.

Разработките трябва да бъдат изпратени най-късно до 5 октомври 2016 г. на адреса на ВАС (гр. София, ул. "Цар Калоян" № 1-а).

Повече информация ще откриете на официалната страница на организацията.

Краен срок: 5 октомври 2016

Награди в областта на енергетиката


Европейската комисия предоставя 3 награди за решения в областта на енергетиката на обща стойност 3.25 млн. евро. Средствата се отпускат по програмата "Хоризонт 2020".

Кандидатите трябва да предложат иновативни подходи за интегриране на слънчевата енергия в исторически сгради, за използване на възобновяема енергия в болниците и за разработване на продукти, които помагат за намаляване на емисиите, като оползотворяват въглероден диоксид.

Награда може да получи всеки, който представи ефективно решение на даден проблем. Кандидатите имат пълна свобода при избора на подход. Кандидатите за наградата "Фотоволтаиците се срещат с историята" трябва да подадат предложенията си до 26 септември 2018 г. За останалите две награди крайният срок е 3 април 2019 г. Повече информация ще намерите на сайта на програмата.Сподели с приятели:
  1   2   3   4   5   6   7


©zdrasti.info 2017
отнасят до администрацията

    Начална страница