Ротари интернешънъл д-2482 –българия ротари клуб пловдив- пълдинДата11.01.2018
Размер31.47 Kb.
Размер31.47 Kb.

РОТАРИ ИНТЕРНЕШЪНЪЛ Д-2482 –БЪЛГАРИЯ

РОТАРИ КЛУБ

ПЛОВДИВ- ПЪЛДИН

56904ДО ДИРЕКТОРИТЕ

НА ВСИЧКИ УЧИЛИЩА

ОБЛАСТ ПЛОВДИВ

Относно: Първи ноември – Ден на народните будители.

УВАЖАЕМА ГОСПОЖО ДИРЕКТОР,

УВАЖАЕМИ ГОСПОДИН ДИРЕКТОР,
Във връзка с честването на 1-ви ноември – Ден на народните будители, СНЦ „Ротари клуб – Пловдив – Пълдин“ - гр. Пловдив организира за втора поредна година проект „Народните будители и Азза ученици, с цел възпитание в дух на национална гордост и родолюбие. Проектът се осъществява под формата на състезания в три направления:
І направление: СЪСТЕЗАНИЕ МЕЖДУ ПАРАЛЕЛКИТЕ ПО УЧИЛИЩА (5-11 КЛАС) - до 20 март 2012 г.
ІІ направление: СЪСТЕЗАНИЕ МЕЖДУ ПАРАЛЕЛКИТЕ – ПЪРВЕНЦИ НА ОТДЕЛНИТЕ УЧИЛИЩА В СЪОТВЕТНАТА ОБЩИНА - до 30 април 2012 г.

ІІІ направление: ОБЛАСТНОТО СЪСТЕЗАНИЕ МЕЖДУ ПАРАЛЕЛКИТЕ – ПЪРВЕНЦИ НА OБЩИНИТЕ – до 06 юни 2012 г.
Във връзка с това е необходимо:
За І направление: СЪСТЕЗАНИЕ МЕЖДУ ПАРАЛЕЛКИТЕ ПО УЧИЛИЩА – до 20 март 2012 г.
1.Всяка паралелка /5-11 кл./ в даденото училище:

1.1.По списъка, предложен от Ротари клуб „Пловдив-Пълдин“, МОМН и от ръководството на училището, избира за свой патрон - бележит българин – народен будител, в срок до 31 януари 2012 г.

1.2.Извършва издирвателска дейност, с цел събиране на информация за избирания патрон на паралелката.

1.3.Напечатва биографията на своя патрон, в размер на 4 страници /А4, Times New Roman, размер на буквите 14/ като отбелязва характерни етапи от жизнения му път, както и приносите му в утвърждаване на българския дух през вековете. Паралелката организира и кът на патрона в класната стая с портрет информационно табло, включващо основни етапи от дейността му, в срок до 28 февруари 2012 г.
2.Всяко училище организира вътрешноучилищни състезания – двубои. В двубоите между паралелките участват всички ученици от съответните паралелки, като за целта учениците трябва да изучат биографията на своя патрон – народен будител. Вътрешноучилищните състезания – двубои се провеждат в три етапа:
І етап – между паралелките от даден випуск /четвъртфинал/;
ІІ етап – между първенците на випуските – полуфинал;
ІІІ етап – училището излъчва паралелка първенец – финал.
3.Класиралата се на 1-во място паралелка отива на Общинското състезание.
За ІІ направление: СЪСТЕЗАНИЕ МЕЖДУ ПАРАЛЕЛКИТЕ – ПЪРВЕНЦИ НА ОТДЕЛНИТЕ УЧИЛИЩА В СЪОТВЕТНАТА ОБЩИНА – до 30 април 2012 г.
1.На 27.03.2012 г. училищата, излъчили паралелка за училищното състезание изпращат биографията на патрона на класираната паралелка на г-н Видин Сукарев, на адрес vsukarev@gmail.com, където при нужда се нанасят корекции.

2.На 10.04.2012 г. г-н Сукарев връща коригираните биографии на патроните на всички, участници в общинския етап. Всяко училище получава коригираната биография на своето училище, както и на останалите училища – финалисти.


3.Паралелките – първенци на общинското отиват на областното състезание.
За ІІІ направление: ОБЛАСТНО СЪСТЕЗАНИЕ МЕЖДУ ПАРАЛЕЛКИТЕ ПЪРВЕНЦИ НА ОБЩИНСКОТО СЪСТЕЗАНИЕ – до 06 юни 2012 г.
1.На 07.05.2012 г. училищата, класирани за областното състезание изпращат биографията на патрона на класираната паралелка на г-н Видин Сукарев, на адрес vsukarev@gmail.com, където при нужда се нанасят корекции.
2.На 14.05.2012 г. г-н Сукарев връща коригираните биографии на патроните на всички училища, участници в областния етап. Всяко училище получава коригираната биография на своето училище, както и на останалите училища – финалисти на областното състезание.

Всички ученици участващи на областното състезание „НАРОДНИТЕ БУДИТЕЛИ И АЗ“ ще получат сертификати за участие от президентите на ротари клубовете на гр. Пловдив и Областния уптавител

г-н Здравко Димитров.
Ръководствата на училищата и класните ръководители на класовете, взели участие в общинското и областното състезания - „НАРОДНИТЕ БУДИТЕЛИ И АЗ“ ще бъдат отличени с грамоти и книги на специален коктейл, организиран от трите ротари клуба на гр. Пловдив

Председател

гр. Пловдив

на УС на РК «Пловдив –Пълдин»/Васил Василев/

Сподели с приятели:


©zdrasti.info 2017
отнасят до администрацията

    Начална страница