Семейна е и се радва на добър съпруг, две чудесни деца и очарователно кучеДата18.11.2017
Размер14.15 Kb.
Размер14.15 Kb.

“Подаръци” или идеите на Дияна Йорданова с рисунки върху стъкло е творческата изложба на авторката, организирана от НЧ “Миньор-2005”. Инициативата е в рамките на петгодишния проект “Ръкотворие”, а третото му издание ще бъде открито на 27.11.2012 г. от 16.30 часа.
Дияна Йорданова е родена през втората половина на миналия век – 1962 година в добруджанския край – гр. Тервел, зодия Близнаци. От дете живее в Перник и затова се чувства перничанка.

Завършила е IV ЕСПУ – „Ленин” в квартал „Изток”, паралелка с разширено изучаване на руски език.

Висше образование получава в СА „Д.А.Ценов” – гр. Свищов, специлност „Счетоводна отчетност”, по която е работила приблизително 10 години. Сега се реализира в сферата на финансовите услуги.

Семейна е и се радва на добър съпруг, две чудесни деца и очарователно куче.

Дияна е оптимист – за нея в повечето случаи чашата е наполовината пълна, а ръководният й принцип е „ Нема начин да нема начин”.

“В живота си съм търсила слънчевия прозорец, през който като погледна, да видя красота и мисля, че съм го открила. За рисуването върху стъклени предмети ме подтикна синът ми, който веднъж напомни, че има боички за рисуване. Първата ни идея дойде спонтанно - решихме да изработим лично подарък за много близък на семейството ни човек. Беше зелена бутилка от вино – с лозови листа и написано послание към получателя. Получи се много ефектно. След което дойде идеята да давам втори шанс на вече използвани стъклени предмети, в повечето случаи бутилки (от вино, вода, сокове, шампанско и др.) Вместо да ги изхвърлям, аз ги украсявах с рисунки. В последствие направих експеримент върху най-обикновени стъклени чаши и според мен се получи добре. В къщи почти няма безцветни чаши. Получават се и красиви свещници, които оживяват само от една малка запалена свещичка.От формата на стъклото зависи какво ще се рисува и в какви цветове. В повечето случаи, като видя стъклен предмет, проектът сам „изплува”. Идеите ми идват от природата - цветя, дървета, геометрични фигури или абстракции. А иначе е лесно - рисуваш с контур, а след това оцветяваш като в детска книжка за оцветяване “.

Сподели с приятели:


©zdrasti.info 2017
отнасят до администрацията

    Начална страница