Сменят борда на болницата в Бургасстраница1/9
Дата27.11.2017
Размер0.59 Mb.
Размер0.59 Mb.
  1   2   3   4   5   6   7   8   9Пресклипинг на тема: „Здравеопазване”
07.06.2017
Национални вестници
http://mediamonitoring.zdrave.net/images/media/24h.jpg


Сменят борда на болницата в Бургас


Д-р Бойко Миразчийски най-вероятният шеф

Димчо РАЙКОВ

24 часа  стр. 27  
Д-р Бойко Миразчийски ще е най-вероятният нов изпълнителен директор на държавната УМБАЛ-Бургас. Смяната на ръководството й ще стане в четвъртък на общо събрание на акционерите с промени в борда на директорите. От него със сигурност отпада сегашният шеф Мирослав Обрейков, който дойде от болницата в Малко Търново. Напускат го и д-р Виргиния Цанова, която е зам.-председател на РЗИ, и юристът Момчил Момчилов, който попадна в съвета на директорите от квотата на РБ. Единствено мястото в борда запазва доц. Петко Танев.

Д-р Миразчийски, който е координатор на хирургичните отделения, бил предложение на "Обединени патриоти" (ОП) за шеф на най-голямото здравно заведение в Югоизточна България. Източници от ОП потвърдиха, че ще искат квота в борда, като са харесали мястото за него.

Д-р Миразчийски е общински съветник от НФСБ и през 2014 г. ръководеше УМБАЛ като прокурист. Според запознати в борда се връща и бившият изпълнителен шеф д-р Георги Матев. След смяната му преди 3 г. той бе назначен за шеф на отделението за долекуване в УМБАЛ, но сега имал шанс отново да попадне в ръководството.

Междувременно в болницата назрява недоволство сред медицинските сестри заради орязаните социални придобивки, като всички от операционните отделения са подали молби за напускане. Д-р Обрейков потвърди, че има подадени молби за напускане, но били малко.

"20 са сестрите в хирургичния блок и не е коректно да се делят на отделения", бе лаконичен д-р Мирослав Обрейков.

Болницата в Сливен съди здравната каса


24 часа  стр. 4  
Болницата в Сливен съди здравната каса заради спрени клинични пътеки. Става дума за две големи ортопедични пътеки за операции при счупване на таза и долните крайници, каквито често се налагат след катастрофи, обясни д-р Хрисант Хрисантов, зам.-директор на областната болница "Д-р Иван Селимински". Получавал се парадокст при два пострадали крака лекарите да могат да оперират само единия, а за другия да пращат пациента в определените от НЗОК болници - невъзможно при спешно състояние.

Нова апаратура за недоносени в Силистра


24 часа  стр. 8  
Неонатологичното отделение в Силистра получи нова апаратура от Министерството на здравеопазването по европроект. Между 10 и 15% от децата в Силистра се раждат недоносени, расте броят на бебетата под 1,200 кг. Сред 8-те нови апарата е и транспортен кувьоз с респиратор.

Болница "Св. Марина" във Варна възстановява сътрудничеството с швейцарски психиатри


24 часа  стр. 9  
Екипи лекари от психиатричната болница в Лийстал, Швейцария, и психиатричните клиники в УМБАЛ "Св. Марина" направиха работна среща във Варна. Повод за визитата на швейцарските специалисти бе 25-годишнината от старта на първото международно сътрудничество между двете болници. Ръководителите на екипите проф. д-р Стефан Тодоров и д-р Теодор Кан, доктор хонорис кауза на Медицинския университет във Варна, направиха кратка ретроспекция на сътрудничеството и на постигнатите високи резултати в психиатрията. Гостите бяха приветствани и придружени по време на визитата си и от зам.-ректора по международно сътрудничество, акредитация и качество в университета проф. Тодорка Костадинова и от зам.-директора по лечебно-диагностичната дейност проф. д-р Силва Андонова.

Швейцарските психиатри отчетоха изключителния напредък на психиатричните клиники в Университетската болница във Варна - реновираната материална база, високотехнологичната апаратура, прилагането на нови концепции в терапиите, създадената толерантна среда за реинтеграция на пациентите в обществото. Най-голямо впечатление им направиха съвременните терапевтични програми, включващи елементите на социалната психиатрия и осигуряване на социална среда и подход при лечението. Всичко това са отлични предпоставки за нови проекти между български и швейцарски лекари.

"Съвместната работа между лекарите в УМБАЛ "Св. Марина" и швейцарските специалисти ще продължи. Предстои подписването на нов договор за сътрудничество между нашата и швейцарската болница", коментира изпълнителният директор проф. д-р Валентин Игнатов.

В УМБАЛ "Св. Марина" във Варна има 4 психиатрични клиники и работят 23 лекари. Клиниките функционират по утвърдени стандарти и дейността им обхваща всички аспекти в психиатрията. Болницата прилага комплексен подход при лечението на всички пациенти с психични заболявания, включително и при афективни разстройства и зависимости, и извършва съдебно-психиатрични експертизи.


http://mediamonitoring.zdrave.net/images/media/trud.jpg
Сподели с приятели:
  1   2   3   4   5   6   7   8   9


©zdrasti.info 2017
отнасят до администрацията

    Начална страница