Съобщение до медиитеДата15.03.2017
Размер49.1 Kb.
Размер49.1 Kb.

СЪОБЩЕНИЕ ДО МЕДИИТЕ


Дата:


Девин” АД и Пощенска банка подписаха договор за маркет-мейкинг


Новата услуга се предлага за пръв път от Пощенска банка и гарантира ликвидност на акциите на Девин

На дата Девин и Пощенска банка подписаха договор, с който финансовата институция става маркет-мейкър на „Девин” АД. Банката се ангажира да обезпечава минимална ликвидност за акциите на дружеството посредством поддържане на котировки за емисиятa. Оферти "купува" и "продава" по емисията акции на дружеството ще се поддържат при спред от 5%.


„Осъществяването на маркет-мейкинг е важен елемент от нашата политика по отношение на инвеститорската общност и борсата и цели да гарантира стабилна ликвидност на акциите на „Девин” АД.” коментира Цветан Лъжански, Главен изпълнителен директор на „Девин” АД. Висшият мениджмънт на дружеството обяви плановете си за маркет-мейкинг на среща с инвеститори през февруари тази година. Така към настоящия момент „Девин” АД се превръща в единствената компания на БФБ – София, която има маркет-мейкър.
„Компаниите с висока ликвидност традиционно и особено в днешния икономическия климат представляват голям интерес за институционалните инвеститори и за инвеститори, за които ликвидността и стабилната цена са водещи при взимане на решение”, заяви Дончо Донев, началник на Управление „Ликвидност” в Пощенска банка. „Фактът, че Пощенска банка е първата банка в България, която предлага тази услуга, е израз на нашето желание постоянно да обогатяваме набора си от услуги и продукти, с които да предлагаме модерни финансови решения на нашите клиенти.”
Mаркет-мейкингът е сравнително нова и непозната услуга за нашия пазар. Той е привлeкателен за инвеститорите благодарение на основната си функция да осигурява ликвидност и стабилност на цената на акциите на емитента. Маркет-мейкърът е борсов член или участник в търговията на неофициален пазар, който поема задължението да поддържа определена ликвидност за емисия акции или облигации, приети за търговия на Борсата, чрез поддържане на котировки на базата на договорни отношения с техния емитент. Маркет-мейкингът е познат и на другите финансови пазари като например валутни, при договорите за разлика и други. Пощенска банка е първата банка, предлагаща тази услуга на българския пазар. Финнсовата институция беше регистрирана за осъществяване на дейност като маркет мейкър от "Българска фондова борса - София" АД на (дата?).

За контакт:
Ивайло Николов Илияна Захариева

Маркетинг и PR консултант Мениджър „Маркетинг и корпоративни комуникации”


MARKETOR Пощенска Банка
corporate communications company Тел. +359 2 8166 100
Тел. & Факс: +359 2 872 05 15 факс: + 359 2 8166 516    
Изток, ул.Чарлз Дарвин 14A Бул. „Цар Освободител”

Мобилен: +359 88 600 4989
ivo@marketorbg.com Izzaharieva@postbank.bg

http://marketorbg.com www.postbank.bg
----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

За ДЕВИН
Девин АД е основана през 1992 г. като дружество с ограничена отговорност между физически лица и Община Девин. От 1999 г. Девин е акционерно дружество със 100% частен капитал. От началото на 2006 г. компанията „ Девин” е придобита от инвестиционния фонд Soravia Equity, собственост на австрийската компания Soravia Group. Основен предмет на дейност са бутилиране и продажба на минерална вода, изворна вода, газирани и негазирани безалкохолни напитки. Компанията е официален дистрибутор на световноизвестната марка енергийни напитки Red Bull за България.
Девин АД притежава концесия за водоползване на сондажи 3 и 5 в региона на град Девин, Родопите, от които се бутилира минерална вода “Девин”. Натурална, от екологично чист регион, минерална вода “Девин” притежава уникален минерален състав, приятен вкус и е подходяща за всекидневна употреба.
Компанията притежава разрешително за водоползване на извор Балдаран, от който се бутилира единствената по рода си за българския пазар изворна вода “Девин”. Това е чиста планинска вода от Родопите - много слабо минерализирана (82 мг/ л) и бедна на натрий (4,5 мг/л). Комбинацията от слаба минерализация и незначително количество натриеви йони е много рядка, точно заради нея изворна вода "Девин" може да се пие от новородени до хора в напреднала възраст.
Производственият цикъл е напълно затворен и включва производство на бутилките, бутилиране на водите, етикетиране и подреждане в палети. Това гарантира високото качество на марката „Девин”.

Оборудването е модерно и доставено от водещи компании в бранша от Франция, Швейцария, Италия и Австрия.


Заводът разполага със собствена модерна лаборатория, която провежда постоянен химичен и микробиологичен контрол, за да гарантира необходимото качество в процеса на производство и на крайния продукт. Девин АД е сертифицирана по ISO 22000:2005 SGS SYSTEM CERTIFICATION
„Девин” АД е съучредител на „Екопак България” АД – първата регистрирана и най-голяма организация за оползотворяване на отпадъци от опаковки.
От създаването си до днес „Девин” АД бележи динамичен ръст на развитие, дължащ се на качествената продукция, добре развитата дистрибуторска мрежа и адекватната и иновативна бизнес стратегия на компнията.

----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------За Пощенска банка

Пощенска банка, с юридическо име “Юробанк И Еф Джи България” АД, е член на Юробанк И Еф Джи Груп.
Юробанк И Еф Джи Груп е международна банкова организация с повече от 68.4 млрд. евро активи и над 22 000 служители, която предлага своите продукти и услуги в мрежата си от над 1 500 локации и чрез алтернативни дистрибуционни канали.
В региона на Югоизточна и Централна Европа (Нова Европа) Юробанк И Еф Джи Груп има водещи позиции във всички страни, в които присъства, а именно Гърция, България, Румъния и Сърбия. От 2006 г. Юробанк И Еф Джи Груп стъпи и на пазарите на Полша, Турция, Украйна и Кипър. Досега Юробанк И Еф Джи Груп е инвестирала приблизително 2 млрд. евро в Нова Европа.
Юробанк И Еф Джи е част от И Еф Джи Груп, третата по големина банкова група в Швейцария след UBS и Credit Suisse. Наред с това И Еф Джи Груп е сред най-големите компании, листвани на борсата в Гърця, на база пазарна капитализация с над 210 000 акционери.
Повече информация за Юробанк И Еф Джи Груп можете да намерите на www.eurobank.gr.


Сподели с приятели:


©zdrasti.info 2017
отнасят до администрацията

    Начална страница