Това, от което се нуждаем, е учител, който да ни накара да разберем, че в нас е скрита безкрайна мощ.”Дата24.12.2017
Размер35.09 Kb.
Размер35.09 Kb.

Това, от което се нуждаем, е учител, който да ни накара да разберем, че в нас е скрита безкрайна мощ.”

“Силата на безмълвието” , Карлос Кастанеда

Казвам се Цветемира Борисова и се занимавам с много и различни неща, имам семейство и деца.

Познавам Валентина Антонова доста отдавна, но работим сериозно заедно от почти 10 години, като тя изпълнява ролята на нещо средно между мой консултант, психолог, водач, гуру, лечител, спасител в критични ситуации и приятелка.

Ще се опитам накратко / понеже иначе трябва да напиша цяла книга и нищо чудно някой ден да я напиша/ и без никакви претенции за изчерпателност и компетентност да разкажа и обясня в какво се състои същността на нейната работа и с какво Валентина Антонова като професионалист би могла да бъде от полза на всеки един от вас.

През този дълъг период съвместно извървяхме един тежък и труден път, или по-скоро изминахме много пътища, свързани с моето личностно израстване и изграждане.

Не мога да изброя всички етапи, но най-съществените бяха горе-долу следните:

1

Анализ, изясняване на проблемите, слабите места, които имам независимо от тяхното естество и причинно-следствените връзки, които са ги създали и които ги управляват.2

Изграждане на способност да усещаш и виждаш нещата правилно.

3

Основната цел е да определиш своя оптимум, своите граници, своите най-добри и полезни параметри, които са строго индивидуални за всеки един от нас.Или иначе казано : кой си, защо си, какво можеш и какво искаш, и най-вече какво реално може да стане и кога точно да бъде направено.

Определено един доста интересен казус.

4

Да се изгради план за постигане на този оптимизиран т.е. хармоничен модел на личността.5

Да се започне стъпка по стъпка, бавно и методично да се изпълнява предварително набелязания план, като във всеки един момент трябва да си пластичен и гъвкав, като тръстика на вятъра, и да поемаш евентуални промени в посоката.

Няма догми.

Доста трудно.........Разбиване на старите модели .........Създаване на нови................


Когато се тръгне по този път, първо се решават текущи проблеми, належащи, един вид от немай къде и чак тогава може да се тръгне към едно хармонизиране на всички тела, и към енергетизиране или вдигане на енергийното ниво.
Като част от всичко това се налага да се направят и някои други неща, изискващи доста време и енергия:

  • развитие на дейността двете полукълба на мозъка

  • синхронизиране на работата им

  • развитие на интуиция за самия себе си и всички процеси протичащи в теб

  • интуиция относно сигналите идващи от външната среда

  • ремонт на доста органи и системи от всяко едно от телата- физическо, емоционално, ментално и прочие

  • работа с аурата, за да жонглираш с нея до съвършенство

  • изграждане на защити основно срещу външни влияния , но в последствие и собствени вътрешни, шунтиращи всякакви вредни енергии, които всеки от нас малко или много сам синтезира

  • разбира се и още много други магически операции, но.........не може всичко да бъде изброено

Всичко това беше постигнато основно с получените от Валя много любов, търпение и пак любов от нейна страна.

Разбира се в основата на всичко стои професионализма и личните качества, чистота на всички нива, но без любов, нищо нямаше да се получи, особено с характер като моя, ръбест, зъбест и боцкащ почти непрекъснато, ако не някой друг или нещо друго, то самия себе си.

А и в моя случай аз не страдах от липсата на енергия, а точно обратното, от излишък, който не знаех какво точно да го правя.

Още повече, че при решаването на всяка една от изброените по-горе оптимизационни задачи, моят подход беше и е, доста радикален, силов и от там свързан със стрес и сериозни катаклизми на физическо, вътрешно и външно ниво.

Определено не беше лесно и за съжаление все още не е.


Имаше моменти на прекъсване, на отказ от моя страна да продължа, на загуба на доверие, и всичко това беше преодолявано и изживявано, трагично, обсебващо, но и напълно реално.
Достигането на момента, в който усещаш или почти усещаш сладостта на пълния, пълноценния, истинския досег със самия себе си и най-вече на контрола върху външните събития които се случват, е доста специфично преживяване и не може да се опише или да се оприличи с каквото и да е.
Може би единственото сравнение, което ми хрумва е Дон Хуан и неговите отношения с Кастанеда

Точно така се чувствам и аз вече 10 години.


Завършвам съвсем краткото си споделяне за пътя към здравето, хармонията и единението с природата, което всъщност е пътя от нас към самите себе си.

Дори и да не е граматически правилно, всъщност е самата истина.

Не очаквайте готови формули, нито химерично щастие в материалния свят, а просто се преоткривайте, всеки ден и всеки час, независимо как, може и по детски / макар и не съвсем/ като Алиса в “Страната на чудесата”.
Пожелавам на всеки едни от вас да има смелостта и силата на желанието да тръгне по този път, и късмета да срещне някой като Валентина Антонова.........

Аз ги имах ........ и всеки ден е един безкрайно цветен калейдоскоп.........откриващ пред погледа много и прекрасни тайни .................


02.11.2009 Цветемира Борисова

София


00:45 часа

Сподели с приятели:


©zdrasti.info 2017
отнасят до администрацията

    Начална страница