В бързо развиващия се модерен свят основно място заема бизнесът, който е навсякъде около нас. За да бъде обаче един бизнес успешен, е необходим ръководител, наречен мениджърДата09.04.2017
Размер16.83 Kb.
Размер16.83 Kb.

Мениджър

Есе
В бързо развиващия се модерен свят основно място заема бизнесът, който е навсякъде около нас. За да бъде обаче един бизнес успешен, е необходим ръководител, наречен мениджър. Тази професия в днешно време е много разпространена и на пръв поглед изглежда лесна. Обикновено, като чуем думата мениджър, се появяват асоциации за човек, който управлява дадена компания и хората в нея. Но колкото и елементарно да звучат тези задължения, зад тях са скрити голям куп отговорности и необходими качества.

Много хора практикуват тази професия, но колко от тях си разбират от работата. За да бъде един мениджър успешен, той трябва да бъде иновативен, да оценява дадената ситуация и да взима навременни и правилни решения. Неизменно голямата власт е свързана с множество отговорности. Цяло изкуство е умението да управляваш хора. Необходимо е постоянно да се доказваш чрез правилните решения, които взимаш, и така да печелиш уважението на колегите си. Колективната работа е от първостепенна важност. За да успее какъвто и да е бизнес, хората трябва да се сработят, да действат като един и да работят в екип.

Защо смятам, че това е идеалната професия за мен? Първо, аз съм упорита и не се отказвам, след като реша да се захвана с определено нещо. Смятам, че с усилия всичко е възможно и че зад успеха стоят усърдието и упоритата работа. Като предприема нещо, давам всичко от себе си, за да го доведа до неговия край, и се старая да е възможно най-доброто за дадената ситуация. Взискателна съм, но не само към останалите, но и към самата себе си, което е плюс за един мениджър, защото той трябва да дава личен пример.Моята лична преценка, че това е идеалната професия за мен, е подкрепена от няколкото теста за професионална ориентация, които съм направила. Според Метода на Бъркман цветът на моите интереси и стилове е жълт, което значи, че съм организирана и взискателна, като цяло - тип ръководител. Според теорията на Д-р Джон Холанд моят код е СПТ (социален, предприемчив, традиционен). Това показва, че обичам да работя с хора, да въздействам, убеждавам, ръководя, както и да изпълнявам детайлно задачите си. Професията на мениджър е идеалната за мен независимо от сферата, в която реша да се насоча.

Много са качествата, които трябва да притежава даден мениджър. Някои от тях са заложени в мен, други трябва да се придобият с практика в бизнес средата. С една толкова разпространена професия не е лесно да се докажеш, но мен никога не ме е привличал лесният път. Усърдната работа и натрупаните умения са ключът към успеха. С помощта на солидно образование и много усилия смятам, че ще успея да практикувам идеалната за мен професия.

Сподели с приятели:


©zdrasti.info 2017
отнасят до администрацията

    Начална страница