ВХ. № На проект; кандидатстваща организация илиДата16.11.2017
Размер72.65 Kb.
Размер72.65 Kb.

ВХ. № НА ПРОЕКТ;

КАНДИДАТСТВАЩА

ОРГАНИЗАЦИЯ ИЛИ

ИНДИВИДУАЛЕН АРТИСТ

ЗАГЛАВИЕ

НА ПРОЕКТА

РЕЗЮМЕ НА ПРОЕКТА


  1. 63-00-45/186/27.07.16 г.

Сдружение „Общество за духовни изяви“


Лицата на Бургас“


Творческият дух на човека е героят в този проект. У всекиго той може да намери ново свое лице, нов израз в живота на човека, в творческия му почерк, във философските търсения, в естетиката на времето. Бургас е градът, който се слави като град на артисти, поети, художници и музиканти. Проектът „Лицата на Бургас“ цели да покаже тяхното многостранно, интересно и талантливо лице – част от културата на България и културата на света.

Ще бъде направен и показан филм с кадри от различни творчески изяви на творците. Ще бъдат почетени Христо Фотев, Петя Дубарова, Николай Искъров, Георги Баев и много други.
  1. 63-00-45/187/27.07.16 г.

Атанаска Данчева Иванова


Фестивал на културата и здравето – „Четирите кода на себепознанието“


Двудневен фестивал на културата и здравето. Заложена е основната тема за четирите кода на себепознанието – свободата да бъдеш! Образовайки аудиторията в тези основни направления, ще се помогне на хората по-лесно да отглеждат, възпитават и напътстват своите деца.

За осъществяването на този първи по рода си за град Бургас проект внимателно са подбрани и поканени едни от най-квалифицираните специалисти по приложна психология, личностно развитие, модерни и древни учения за тялото и духа, алтернативни терапии и методики за развитие и израстване.

В експозиционен център „Флора” - Бургас, участниците във фестивала ще се запознаят с творчеството на бургаски художници и музиканти. Всеки от присъстващите ще има възможността да се докосне до произведенията на някой от лекторите, както и до ръчно изработени бижута, които балансират енергията в тялото. Събитието ще има няколко насоки. Първата от тях е „Културата на поведение в междуличностните отношения – семейството като основна социална единица на обществото”. Втората насока е „Психология и психоконсултиране при деца и възрастни чрез различни индивидуални подходи в развитието”. Третата е „Образование, иновационна методика, интеграция на младото поколение в образователната ни система”. Четвъртата насока е „Себепознание – Дух, Душа и Тяло, Алтернативни методи на лечение”.
  1. 63-00-45/188/27.07.16 г.

Сдружение „Сладкопойна чучулига“


Национален фестивал за нова детска песен „Сладкопойна чучулига“

Основните цели на НФДП „Сладкопойна чучулига“ е създаването на нови български детски песни и осигуряване на условия за творчество в областта на изкуствата за деца. Организаторите на конкурса продуцират ежегодно създаването на 8 до 10 нови български песни. Предварителният подбор е анонимен. Пред комисията песните се представят в Демо вариант или клавир. Фестивалът преминава през 3 основни етапа – подбор на песните, студиен запис, представяне пред аудитория.

Песните на фонда на НФДП „ Сладкопойна чучулига“ представляват огромно богатство в методическо отношение за преподаватели по музика и ръководители на певчески школи“  1. 63-00-45/189/27.07.2016 г. Сдружение

Училищно настоятелство към Общински детски комплекс –Бургас“ – Атанасия Петрова

63-00-45/190/27.07.2016г.- допълнителна документация към проекта

Малките артисти на Бургас“


Провеждане на фестивал „Аз имам дарба“.

С помощта на изразните средства на театъра да се провокира и освободи присъщият на всяко дете естествен ентусиазъм към изкуството и да се допринесе за надграждането на артистичните им умения и възпитание в толерантност, креативност и дисциплина.


  1. 63-00-45/191/29.07.16 –

СНЦ „Артпиерия“


Романс“

Интердисциплинарен проект включващ поезия, музика и танц. Красотата на тангото ще бъде представена от танцова двойка на „Елит танго“ , танцуваща под ритъма на творби от Шуберт, Шуман, Сен Санс и Бетовен, изпълнени от дуо „Чели“. На този фон актьорът-поет Пейо Пантелеев и поетесата Мариана Праматарова ще четат романтични стихове посветени на Бургас и морето. Публиката също ще може да се включи в пърформанса. В рамките на проекта е предвидена лектория с демонстрации на елит танго.

  1. 63-00-45/192/29.07.16 г. –

СНЦ Тракийско дружество

Екзарх Антим I
Гозбите на Тракия“

Популяризиране на тракийската кулинарна култура и традиция чрез провеждане на изложение на традиционни тракийски ястия.

Около 50 участника ще разкрият пред гостите на събитието древните рецепти и начина им на приготвяне. Желаещите ще могат да дегустират готовите ястия.

Спецификата на тракийската кухня по региони ще се представи и на информационно пано.
  1. 63-00-45/193/29.07.2016 г. Сдружение „Училищно настоятелство към Общински детски комплекс –Бургас“ – Йорданка Василева.
Моят роден град Бургас“

Подготвяне и отпечатване на учебно помагало за учениците от началния етап на образование със заглавие „Моят роден град Бургас“. Ще бъдат включени теми насочени към изучаването на емблематични места и обекти – символи на Бургас. На всяка страница се предвижда да има фотограф разглеждания обекта и текст с информация. Ще се включат задачи, дидактични и автодидактични игри, упражнения. Помагалото ще бъде създадено под научната редакция и методическо ръководство на председателя на бургаското дружество на краеведите – д-р Захарий Дечев.

8. 63-00-45/194/01.08.2016 г. Сдружение „Танц БГ“


Сън наяве – 30 години танцова компания Дюн“

Творчески видео танц проект и концерт-спектакъл, които ще отбележат тридесет години от създаването на Танцова компания „Дюн“.

Видео танц – заснемане на три нови 7 минутни танцови миниатюри. Хореографиите ще бъдат заснети в градската среда на Бургас, около знакови за града места (гарата, часовника, моста, компаса и др.). Клиповете ще бъдат промотирани пред широката общественост с прожекции на открито, като за екран ще бъде използвана стена на стара сграда или друго градско пространство. Миниатюрите ще бъдат представени и в рамките на официалния концерт и в ефира на канал О, който е медиен партньор на проекта.

Официален концерт-спектакъл включващ избрани изпълнения от тридесет годишната история на формацията, мултимедия показваща Дюн преди и сега.

Приключение – с влизането си в Културен дом на нефтохимика, мястото където ще се проведе концертът, публиката ще попадне в танцова среда. Професионалните танцьори на Дюн ще изпълняват части от спектакли на компанията. Пътят на зрителите ще бъде обозначен с тънка червена нишка, което е препратка от спектакъл на компания Дюн.

Преди концерта чрез мултимедийна прожекция ще бъде представена и фотографска изложба с кадри от спектаклите на Дюн.. За целта ще бъде избрано специално помещение в НХК, до което гостите ще стигат водени от указателни знаци.9. 63-00-45/195/01.08.2016 г.

НЧ „Хамалогика 2014“

Танцов спектакъл „Отпразнувай!“

Танцов-хореографски спектакъл иницииран от трима артисти Алексндър Георгиев, Жана Пенчева и Нефели Икономоу, в ролята на автори на сценична творба. Обединени около интереса към тематиката на празнуващото и в същото време протестиращо тяло, организаторите канят Социален център – Бургас, за да реализират заедно сценичен танцов проект, включвайки потребителите на центъра – хората със специални потребности.

Поведени от желанието за културно и социално еманципиране на тези хора, както и на публиката ангажирана с тази полемика се ражда и идеята за проект „Отпразнувай“.

Чрез проекта „Отпразнувай!“ екипът се обединява около колективното авторство и концепцията на отпразнуване, която те предлагат. В рамките на първия месец ще се работи с всички заинтересувани, за да се разберат техните интереси, след което ще се продължи с петима избрани изпълнители, които ще вземат участие в сценичния проект.

В екипа са включени композитор, художник за изграждане на визията и драматург – гост от Сърбия. В рамките на два месеца те заедно ще сътворят авторско танцово дело, което ще има своята премиера в първата седмица от декември 2016г.10.63-00-45/196/01.08.2016г – Елена Кристиан Коларова


Art.Sea

Еднодневен фестивал, който има за цел да популяризира активности свързани с „изкуството“ на територията на Бургас. Името на фестивала е как „изкуството“ е всичко, което ни заобикаля и „морето“ като асоциация за безкрайност и вдъхновение. Реализирането на проекта е с идея да мотивира и облагодетелства жителите и гостите на града с публично изкуство, което те могат да направят част от ежедневието си. Участие в проекта ще вземат хора от различни области на изкуството – йога, танцова, социална, музикална и спортна дейност.

Art.Sea ще покаже на бургазлии с какъв вид изкуство могат да се занимават и чрез отворения тип на заниманията посетителите ще могат да изпробват това, което е най-интересно за тях. Фестивалът ще обхване цялата Морска градина, а добре координираната програма от 7:00 до 00:00 часа ще позволи на най-енергичните да се възползват от всички активности.11. 63-00-45/197/01.08.16г. –

Марина Борисова Табакова

Новогодишен клавирен концерт“

Поредица от три концерта, в които са включени върхови виртуозни произведения като Лист, Рахманинов, Бетовен, Брамс, Панчо Владигеров и др. Програмата съдържа едни от най-известните и трудни творби за пиано.

12. 63-00-45/198/01.08.16. –

Димитър Атанасов Атанасов

Направа на видеоклип и промоция

Изготвяне и заснемане на видеоклип към песента „Нищо не е същото“, спечелила второ място в „Бургас и морето 2016“.

Промоция на готовия продукт пред жителите и гостите на Бургас.Сподели с приятели:


©zdrasti.info 2017
отнасят до администрацията

    Начална страница