Задача. Направете две свързани с хипервръзки страници за описание на проекта "Не на насилието, да на доброто!"Дата01.02.2017
Размер12.94 Kb.
Размер12.94 Kb.

Задача. Направете две свързани с хипервръзки страници за описание на проекта "Не на насилието, да на доброто!", като използвате материалите и снимките по-долу. Можете да разшите и допълните препоставените материали. Задължителни елементи:

"Не на насилието, да на доброто!"

Кампания на ученическия съвет, озаглавена "Не на агресията, да на доброто!". Децата периодично организират срещи с водещи фигури от различни сектори. Идеята е артистите да говорят от гледна точка на културата и духовността, медиците ще опишат пораженията, които биха последвали в резултат на агресия, а служителите на реда ще отбележат мерките и наказанията от страна на законовата уредба. 

Идеята е породена от историята на 14-годишната Лора Граймс от Великобритания, която се самоубива, след като е системно малтретирана от свои връстници. В предсмъртното си писмо момичето оставя стихотворение, което моли да бъде прочетено на погребението й.Варненските ученици били дълбоко впечатлени от творбата и решили да подхванат темата в часовете на класа. За целта написали специални есета по въпросите на агресията – независимо дали е домашна, на улицата или в училище. Работите им са издадени в специален алманах, представен на концерт на училището. 
„Аз съм човекът, когото тормозеше като малък. Аз съм човекът, който ти изглеждаше жалък... Ти мислиш, че е готино да си свиреп. Но и аз съм човек - като теб. Не бъди безразличен, бъди различен!“, гласи част от стихотворението на Лора Граймс.

(снимките са от концерта на училището, под надслов "Не на насилието, да на доброто!" ) http://8souvarna.com/n_n/picture_027.jpghttp://8souvarna.com/n_n/picture_150.jpghttp://8souvarna.com/n_n/picture_109.jpghttp://8souvarna.com/n_n/picture_023.jpg

Сподели с приятели:


©zdrasti.info 2017
отнасят до администрацията

    Начална страница