1 Лични ценностиДата01.03.2017
Размер18.9 Kb.
Размер18.9 Kb.

1.1. Лични ценности

Помислете за вашите ценности и ги избройте по-долу. Помислете си какво означава за вас да бъдете  "успешни" в селското стопанство, или се опитайте да правите  разлика между лични, икономически, екологични ценности и ценностите на обществото. Ако имате проблем при написването на ценностите, можете да напишете кратко есе. Започнете като си припомните повратна точка от вашия живот, когато сте били изправени пред сериозен компромис? Какви ценности ви напътстваха?
Лични ценности:
Ценя доброто здраве - физическо, емоционално и духовно - и  работя да го поддържам в добър баланс. Здравето на някой е наистина много ценна стока. Живея с алергии и астма, и може да звучи очевидно, но ако не мога да дишам, нищо друго няма значение. Това е важно за мен - да получа добра храна (за ума, тялото и душата), да правя упражнения редовно и да получа достатъчно почивка. Ценя моите отношения с хора, които са мои: роднини, близки, приятели, в общността.

Считам, че е важно да си автентичен, честен, и да се разбираш с другите и се опитам да помогна да направя положителна разлика в този свят.

Искам да продължа да раста и да се уча, да почитам живота, да устойностя разнообразието му и да работя за справедливост, равенство и защита на околната среда.

Обичам пътуванията - винаги е добре да откриваш и да видиш как живеят другите.
Икономически ценности:
Ценя скромния живот. Опитвам се да се практикувам разумно управление на финансовите си ресурси и да не възниква натоварване /извън ипотеката ми/ в този момент. Искам да изживея един честен живот. Харесва ми да произвеждам и насърчавам качествени /...кози/ продукти /и да осигуря приветливо гостоприемство на моите гости/.
Ценности за околната среда:
Аз вярвам, че оставям околната среда по-добра от тази, която намерих. Стремя се да бъда добър домакин на земята, опитвайки се да спомогна за поддържане и подобряване на почвите, водата и качеството на атмосферния въздух чрез устойчиви земеделски практики. Засаждам дървета всяка година във фермата. Моята философия е да се погледне в перспектива при вземане на бизнес решения, които ще повлияят на околната среда на земеделското стопанство, опитвайки се да си представям, че въздействието е седем поколения в бъдещето. Трябва да обърнем внимание на нашите действия и грижи за всички форми на живот на тази планета, дори и форми които не могат лесно да се видят.
Ценности на обществото:
Важно е за мен да се опитам да бъде част от решението, а не част от проблема. Искам да направя положителна разлика в моята общност и да бъда добър модел за подражание за други хора, които могат да имат интерес в устойчивото земеделие. Аз ще подкрепя местната икономика колкото мога, осъзнавайки, че това усилие, само по себе си, помага да се поддържа общността.
Сподели с приятели:


©zdrasti.info 2017
отнасят до администрацията

    Начална страница