Англия и шотландия it’s tea time! No, it’s Scotch time now! Цена: 860 евро / 1682 лева Дати: 25. 06/ 13. 08. 2013 гДата13.01.2018
Размер63.7 Kb.
Размер63.7 Kb.
АНГЛИЯ И ШОТЛАНДИЯ

It’s tea time! No, it’s Scotch time now!

Цена: 860 евро / 1682 лева
Дати: 25.06/ 13.08.2013 г.
Цената включва:


  • 14 нощувки със закуски: по една в Будапеща, Регенсбург/Дегендорф, Кьолн, Честър/ Лейд, Йорк/Лийдс, Брюж, Щутгарт, Любляна; четири в Лондон; две в Глазгоу;

  • Тунел или ферибот Париж-Лондон ( пътуване през Ламанша);

  • Транспорт с комфортен автобус;

  • Екскурзовод на български език


Цената не включва:

  • Настаняване в единична стая – 325 евро ;

  • Медицинска застраховка за 15 дни с покритие 5000 евро за лица на възраст до 65 г – 13 лв, за лица на възраст от 65 г до 70 г - 20 лв, за лица на възраст от 70 г до 75 г – 26 лв, за лица на възраст от 75 г до 80 г – 39 лв;

  • Входни такси за посещаваните туристически обекти


С тази екскурзия ще посетите:
Будапеща, Регенсбург, Кьолн, Лондон, Стратфорд на Ейвън, Оксфорд, Глазгоу, Единбург, Йорк, Дърам, Кеймридж, Гент, Брюж, Щутгарт,Любляна

Маршрут – 7000 км.


Туристическа програма:

1 Ден – София – Будапеща
Отпътуване от София за Будапеща в 08:00ч от Националния стадион “Васил Левски” и в 08:30ч от автогара „Сердика” . Вечерта пристигане в Будапеща.Настаняване в хотел.Нощувка
2 Ден - Будапеща – Регенсбург
Закуска.Спокойствие и оживление се преплитат в приветлива Будапеща, съхранила в сърцето си дългогодишната история и приветстваща модерното звучене на съвременна световна столица. Панорамна обиколка на Будапеща: Площадът на героите, Музеят за изящните изкуства, Операта, Будинската крепост – Кралски дворец, Рибарски кули, катедрала “Св.Матиаш”. Отпътуване за Регенсбург. Нощувка.

3 Ден - Регенсбург – Кьолн
Закуска. Туристическа програма в Регенсбург, чийто исторически център е част от списъка на Юнеско за световно и културно наследство: Алеята Марк Аврелий, Порта Преториана, Каменния мост, Катедралата “Свети Петър”, Кметството, Паметната плоча на Св.Методи, църквата „Св.Якоб”, Манастира на карамелитките. Свободно време или разходка до двореца Турн унд Таксис и бароковата църква на абатството „Св.Емерам”.Възможност за обяд – опитайте местните наденички „регенсвюрстери” с чаша баварска бира. Отпътуване за Кьолн – известен като “метрополията на Рейн”, създала одеколона – “eau de Cologne”. Нощувка в Кьолн.

4 Ден - Кьолн – Лондон
Закуска. Туристическа програма в Кьолн. Разглеждане на Кьолнската катедрала, сред чиито съкровища е ковчежето с мощите на тримата влъхви, Кметството, Стария пазар, река Рейн. Свободно време. Отпътуване за Англия. Преминавате през Ламанша. Нощувка в Лондон.

5 Ден – Лондон – Оксфорд – Честър / Ливърпул
Закуска. Отпътуване за Оксфорд – един от най-старите университетски центрове в Европа. Към голямото Оксфордско семейство се включват - 25-има британски министър-председатели.Програма: Западната врата, Кулата Феърфакс, Университетите, Най-старата къща, Кметството, Университетската църква „Сейнт Мери”. Опитайте шоколада на Оксфорд ! Посещение на Стратфорд на Ейвън, градът на Шекспир “. Разходка в стария град – реката Ейвън, Театъра на лебеда, Църквата „ Св троица” с гроба на Шекспир / 2 паунда / , Къщата Харвард, Родната къща на Шекспир / 8 паунда/ , посещение на магазина на Дядо Коледа. Нощувка в района на Честър / Ливърпул.
6 Ден - Честър – Шотландските езера – Глазгоу
Закуска. Разглеждане на Честър – крепостна стена обгражда стария градски център, доминиран от Градската Катедрала /5 паунда / с известната часовникова кула от ковано желязо, Източната порта, Разходете се по Chester rows – търговската улица на Честър и усетете атмосферата на старите къщи. Свободно време за разходка. Отпътуване за Шотландия – земя на смели мъже и замъци от приказките, на шотландско каре и гайди, на пъбове и малцово уиски. Продължаваме към района на Шотландските езера, за кратки фото- паузи край езерото – Лох Ломон и фиорда Лох Лонг Вечерта пристигане в Глазгоу. Нощувка в Глазгоу.
7 Ден - Единбург – Глазгоу
Закуска. Отпътуване и туристическа програма в Единбург. С Единбург свързваме създателя на Шерлок Холмс, сър Артър Конан Дойл; автора на “Островът на съкровищата” – Робърт Луи Стивънсън и популярния Хари Потър. Програмата ни ще започне с фото-пауза пред резиденцията на английската кралица „Холироуд”, седлото на Артур, Шотландския Парламент, „Кралската миля”, посещение на крепостта в Единбург /12 паунда/, посещение на Scotch Whisky Heritage Centre / 8 паунда / , където може да видите процеса на дестилиране на известното шотландско уиски. Отпътуване за Рослин - възможност да посетите мистичния храм на семейство Сен Клер с много езически, темплиерски и масонски символи / 9 паунда/. Връщане в Глазгоу и туристическа програма – Катедралата, Кметството, Централната пешеходна зона. Нощувка в Глазгоу.


8 Ден –Глазгоу – Дърам - Йорк
Закуска. Посещение на Дърам – тихите улици на малкия старинен град, Средновековният замък и Норманската Катедрала /5 паунда/, правят Дърам изключителен град, който ЮНЕСКО е включил в своя списък. Продължаваме към Йорк – един от най-вдъхновяващите европейски градове, съчетал романски, викингски и средновековни традиции и култура. Разглеждане на York Minster- Катедралата „Свети Петър”/ 9 паунда/, останките от замъка на Йорк , реката. По здрач се отправете по най-живописната улица на Йорк – Shambles, посрещаща ни с гостоприемни пъбове. Нощувка в района на Йорк
9 Ден – Йорк - Кеймбридж – Лондон
Закуска. Посещение на Кеймбридж – привлекателно градче, академичен център на Англия, известен с Университета си с неговите 31 колежа. Разглеждане на St John’s College, декориран с гербове и известния неоготически Мост на въздишките /3 паунда/. Отправяме се към Лондон – програмата ни ще бъде по лондонските паркове и градини – Хайд парк и „Ъгъла на ораторите”, Кенсингтън парк, Бъкингамския дворец, „ Грийн парк”, „Сейнт Джордж парк”, Парламента , Трафалгар скуеър. Нощувка в Лондон
10 Ден –Лондон
Закуска. Туристическа програма в Лондон, градът, в който разбираш понятието “столица на света”. Лондон - родното място на писателите Чарлз Дикенс и Джон Кийтс, е определен като “домът на литературата, който изучаваме и обичаме”. Туристическа програма: автобусна обиколка на Лондонското сити – историята се преплита с небостъргачите, приютили офисите на стотици финансови и застрахователни компании, Катедралата „Сейнт Пол” /8 паунда/, Кулата Тауър със съкровищата на Английската корона / 20 паунда/, разходка с кораб по Темза до Кралската обсерватория Грийнуич /11 паунда/, Пикадили съркъс и квартала Сохо.Свободно време. Нощувка.
11 Ден- Лондон
Закуска. Туристическа програма в Лондон – посещение на Уестминстърското Абатство, където се извършват коронациите и сватбите на кралското семейство/16 паунда/, посещение на символа на града – Окото на Лондон / 19 паунда/. Възможност за обяд в квартала Ковънт гардън. Посещение на Бритиш музей.Свободно време с възможност за шопинг по Лонг Ейкър и Оксфорд стрийт, не пропускайте и Harrods, безспорен фаворит не само в Лондон и Англия. Нощувка в Лондон.
12 Ден - Лондон - Брюж
Закуска .Отпътуване за Белгия. Разглеждане на Гент - един от най-големите градове на средновековна Европа. Ще посетите църквата “Св.Николай”, ще видите Кулата „Бефроа”, Катедралата “Св. Бааф”, църквата „ Св.Якоб”, замъка на Фландърските графове, Кметството. Възможност да опитате фламанската кухня в някой от многобройните ресторанти по крайречните кейове на града. Нощувка в Гент/ Брюж.
13 Ден - Брюж – Щутгарт
Закуска. Разглеждане на Брюж – стария исторически център „ Яйцето” е обявен от ЮНЕСКО за част от световното и културно богаство на човечеството. Ще видите вятърните мелници, ще се разходите по площад Маркт, се видите Кулата „Белфор”, Катедралата „Св.Спасител”, и църквата „Св.Богородица”, където се пази прочутата скулптура на Микеланджело „Мадоната с младенеца’’/5 евро/ и Светия параклис, където всеки ден в 11 30 ч. изнасят мощохранителницата с кръвта Христова. Отпътуване за Щутгарт. Нощувка.
14 Ден - Щутгарт – Любляна
Закуска. Туристическа обиколка на Щутгарт /програмата включва ползване на обществен превоз/ – Стария замък и Новия дворец, Шлосплац, Катедралата „ Св.Еберхард”, Държавния Щутгарски театър, модерната пешеходна улица Кьониксщрасе. Продължаваме за Словения. Нощувка в района на Любляна.
15 Ден - Любляна - София
Закуска. Отпътуване за България. Пристигане в София вечерта.

Сподели с приятели:


©zdrasti.info 2017
отнасят до администрацията

    Начална страница