Доклад за дейността на клуб „ От перо до корица 1 Период на провеждане на занятиятаДата10.02.2017
Размер28.65 Kb.
Размер28.65 Kb.

ПРОЕКТ BG051PO001-4.2.05-0001 „Да направим училището

привлекателно за младите хора”

Проектът се осъществява с финансовата подкрепа на

Оперативна програма „Развитие на човешките ресурси”,

съфинансирана от Европейския социален фонд на Европейския съюз


Доклад за дейността на клуб

От перо до корица“ 1

Период на провеждане на занятията:

от 5.11.2014г. до 18.03.2015г.


Цели и Задачи:

Развитие на умения за създаване на писмен текст и на презентация. Умения за редактиране. Развитие на въображението. Писмена култура на учениците. Креативност. Запознаване с изкуството на театъра. Докосване до света на великите български писатели. Възможности за изява на учениците при представяне на програма.


Дейности и резултати:

Учениците създаваха писмени текстове – приказка, съчинение, есе. Научиха се да редактират, да търсят материали по проекти, да създават презентация. Издадохме табло за патрона на училището по случай 40-годишнината от основаване на училището и отбелязване на рождения ден на Емилиян Станев на 28.02.2015г.


Посетихме две театрални постановки. Пиесата „Хъшове“ по произведението на Иван Вазов „Немили-недраги“ в Народния театър „Иван Вазов“ и пиесата „Господин Балкански“ по книгата „Бай Ганьо“ на Алеко Константинов. Учениците бяха силно впечатлени от изпълнението на актьорите, въодушевени от обстановката, декорите, музиката и най-вече от факта, че могат да видят на живо героите от изучаваните от тях произведения в 7 клас. Като резултат мога да посоча, че са запалени от изкуството на театъра, имат желание да четат повече и да ходят по-често на театър, за да се докосват до света на изкуството. Много им харесва да се почувстват като големи хора, достатъчно зрели за да посещават театрални постановки вечерно време в едни от най-добрите театри в София, заедно с отбрана публика. Бяха облечени подходящо и се бяха подготвили за преживяването.
Посетихме и къщата-музей на Иван Вазов. Уредничката на музея беше много любезна и не само изнесе увлекателна беседа, но и отговори подробно на всички задавани от децата въпроси, свъзани с личния живот и творчеството на писателя. След това направихме малка разходка, като минахме покрай подземието, в което е държан като затворник Апостолът на свободата Васил Левски преди обесването му. След това посетихме гроба на Иван Вазов на гърба на църквата „Света София“. Децата положиха цветя на гроба му и се поклонихме на паметника на народния поет, който се намира пред сградата на църквата. Също така се поклонихме пред Паметника на незнайния войн, пред който гори вечен огън и който се намира на същото място. Направихме снимки. Децата бяха много въодушевени и удоволетворени от направената обиколка.
Участвахме в програмата по случай патронния празник на училището и посветена на рожденния ден на Емилиян Станев. Подготвихме табло, което красеше фоайето на училището. Учениците изготвиха презентация, която изгледахме в клуба, след това беше изгледана и от целите класове и трябваше да бъде пусната по медията, за да я гледат всички ученици от училището. Стихотворението посветено на патрона на училището, рецитирано от Ралица от 7Б клас, участва и в тържествения концерт в НДК по случай на 40-годишнината на училището.
В резултат мога да обобщя, че занятията в клуба допринасят изключително много за развитие на различни умения у учениците да пишат, да развиват въображението си, да четат повече, да повишават писмената си култура, да се запознават с творчеството на нашите големи писатели и особено да общуват със света на изкуството, да се научат да го ценят и да съпреживяват. Също толкова важно е развитие на умението да се изявяват, да бъдат креативни, да умеят да привличат вниманието на публиката и да бъдат насърчавани да четат и да пишат повече.

Ръководител на клуба:Веска Малцева


Инвестира във вашето бъдеще!


Сподели с приятели:


©zdrasti.info 2017
отнасят до администрацията

    Начална страница