Емигранти (бежанци) в България? Икономически растеж? Не мисля! Повечето „емигранти са невъзпитани, мързеливи, неграмотни и съответно социално и неработоспособниДата16.11.2017
Размер19.64 Kb.
Размер19.64 Kb.

Как би се отразила миграция върху българския икономически растеж, като имате предвид дадените изводи в текста и основните съотношения на нетна миграция към общ брой население, образователен статус на емигрантите, износ-внос на пари от емигрантите и т.н..


Емигранти (бежанци) в България? Икономически растеж? Не мисля! Повечето „емигранти“ са невъзпитани, мързеливи, неграмотни и съответно социално и неработоспособни! Следователно няма как да очакваме подобрение в икономиката ни, или поне не, заради емигрантите. Друга причина е това, че емигрантите в момента трябва да са главно от Сирия (заради войната на тяхна територия), но покрай тях се възползват и по „хитрите“ от страни като, Иран, Ирак, Афганистан, Пакистан, повечето африкански страни и други. Главно бежанците се насочват към най-развитите и приемливи страни, като Германия, Англия, Франция и други.

От както започнаха проблемите с бежанците, икономиките на някои от най-развитите държави в европейския съюз, намалиха драстично минималната си работна заплата, което води до спад в икономиката и бизнес индустрията. От там следва, че масата бежанци са или с цел да разрушават и превземат държавата, каквито са Джихадистите (терористи от „новосъздадената Ислямска държава“), или са просто необразовани и са там с цел, „някой“ (държавата) да им дава, без да допринасят с нищо за това. Още по интересен е факта, че въпреки помощите които получават безвъзмездно, те стават все по-нахални и неблагодарни...

След като изяснихме, че по-развити страни от България бележат постоянен спад в икономиките си, стандарта им на живот се влошава и им се вдига престъпността, то тогава не мисля, че България би била способна да се справи по-добре от например Германия.

Нека се замислим, в момента, освен очевидно от управляващите ни органи, пълни с корупция и шуробаджанащина, то кое друго в страната ни води до нашия икономически спад и нисък стандарт на живот ? С извинение, Циганите или още наречените Роми, не са ли в тежест на държавната ни икономика ? Не са ли повечето неграмотни, необразовани, неработоспособни, дори и непостоянни данъкоплатци? При тях проблема е, че се размножават с цел социални помощи, а после обучават децата си да просят и крадат...Това за мен е проблем, за който ако не направим някакви промени, никога няма да можем да се преборим, а какво остава, ако се напълним и със същите по интелект и работоспособност емигранти ?
Това е моето мнение по въпроса и макар, че отговорих под формата на есе, не съм използвал никаква помощна литература, а общо познати факти, които съм срещал в различните медии. Като цяло това, че аз мисля така по въпроса, не означава, че съм прав, а че имам свое мнение върху тази тема и точно това е причината да не си помагам с други материали.

Сподели с приятели:


©zdrasti.info 2017
отнасят до администрацията

    Начална страница