Конкурс за есе сред учениците от горния курс. Предлагаме на участниците да изберат тема на творбата сред следните мисли: Законите обединяват държавата. Секст ЕмпирикДата09.03.2017
Размер14.28 Kb.
Размер14.28 Kb.

ДОБРИЧКИ ОКРЪЖЕН СЪД

Пресслужба

Тел. 058/ 60 25 99, 058/ 65 20 90

Кремена Капралова

press_os_dobrich@abv.bg

kapralova.blog.bg
ПРЕССЪОБЩЕНИЕ
Конкурс за есе по повод Деня на Българската конституция, обявява

Окръжен съд – Добрич,
По повод Деня на Българската конституция и професионален празник на юриста, Окръжен съд – Добрич, обявява конкурс за есе сред учениците от горния курс. Предлагаме на участниците да изберат тема на творбата сред следните мисли:

1. Законите обединяват държавата.Секст Емпирик

2. Законът управлява хората, а разумът – закона. Томас Фулър

3. Законът е израз на общата воля. Монтескьо

4. Народът е силен там, където се зачитат законите - латинска народна мъдрост.

5. Уважавам закона, защото….

6. Където уважават закона, цари справедливостта.

Есето трябва да представя разбирането на ученика за значението на законите за държавата, обществото и за самия него. То може да бъде аргументирано с примери от изучаваното в часовете по история, литература и „Етика и право”, „Философия, „Свят и личност”, както и с размисли върху текущи събития.

Желанието на Окръжен съд – Добрич, е с този конкурс да мотивира младите хора да осмислят ролята на закона като пазител на устоите на държавата и на обществения живот и в този контекст да преценят значението на личното си поведение. Ще бъдат оценявани задълбочената мисъл, богатството от наблюдения и познания и добрата езикова култура.

Есетата трябва да бъдат предадени в пресцентъра на Окръжен съд – Добрич, до 15 март 2012 г. След това те ще бъдат оценени от комисия в състав – Златка Маринова – преподавател по история в ЕГ „Гео Милев”, Снежана Денчева – преподавател по български език и литература в ПМГ „Иван Вазов” и съдия Георги Павлов от Окръжен съд - Добрич.Комисията ще класира три есета. Всички участници ще бъдат поканени в навечерието на 16 април – Деня на Българската конституция, на среща за обявяване на резултатите от конкурса.
……... 2012 г. Пресслужба Добрички окръжен съд

Сподели с приятели:


©zdrasti.info 2017
отнасят до администрацията

    Начална страница