Нов клас аа висококачествена лятна гума за българските шофьори Nokian eLine 2 Повишена безопасност и екологична мобилностДата16.11.2017
Размер150.06 Kb.
Размер150.06 Kb.

Nokian Tyres Прес-Информация № 420 България страница
Нов клас АА висококачествена лятна гума за българските шофьори
Nokian eLine 2 - Повишена безопасност и екологична мобилност
Новата Nokian eLine 2 лятна гума, с рейтинг АА осигурява върхови експлоатационни качества при всякакви метеорологични условия. Висококачествената лятна гума от Nokian Tyres, най-северния производител на гуми в света, наследява най-високия клас А, съгласно етикета за гума на ЕС, в категориите сцепление на мокра настилка и горивна ефективност. При шофиране това може да означава по-къс спирачен път на мокри пътища до 18 метра и по-нисък разход на гориво с 0,6 л/100 км.
Чувството за прецизно шофиране и оптимален комфорт може да се усети и види от първите мигове на пролетта до късна есен. Една уникална иновация, технологията Nokian Tyres Coanda, насочва и ускорява отстраняването на водата между гумата и пътя, като по този начин ефективно предотвратява аквапланинга. Следващото поколение индикатор за безопасно шофиране повишава безопасността.
Лятната гума Nokian eLine 2 използва най-модерната технология в бранша. Тя е разработена за българските шофьори, които искат да се радват днес на по-безопасна, екологична перспектива. Нарастващият набор от размери обхваща общо 5 висококачествени продукта с размери 15 цола и 16 цола, които са подходящи за автомобили със средни размери. Скоростните индекси са H (210 км/ч) и W (270 км/ч). Новият висококачествен продукт ще бъде на разположение на потребителите през пролетта на 2016 година.

По-къс спирачен път, по-нисък разход на гориво

Nokian Tyres е известна със своите висококачествени, безопасни и екологично чисти продукти, които са грижливо проектирани за различни взискателни цели. Отличният успех при тестовете на летните гуми от най-северния производител на гуми в света е в резултат на безкомпромисно, дългосрочно развитие. Повече от половината от нашите ресурси за разработване на продукти са похарчени за продукти за тестване.

В резултат на близо четири години усъвършенстване и екстензивни полеви тестове във Финландия, Германия и Испания, висококачествената лятна гума Nokian eLine 2 има достойни за похвала характеристики за безопасност и управление. Сцеплението на гумата на мокра настилка и класификацията за горивна ефективност, според етикета за гума на ЕС, са сред най-добрите в бранша, в клас А.

На мокра настилка спирачният път на новата Nokian eLine 2, при скорост 80 км/ч, е до 18 метра или четири дължини на автомобила по-къс от този на слаба лятна гума. (Разлика между класове A и F в етикета за гума на ЕС). За шофьорите, които държат на екологията и изключително нисък разход на гориво, Nokian eLine 2 предлага спестявания до 0,6 литра на 100 км (разлика между класовете А и G).

- Комбинирането на абсолютно надеждни характеристики за безопасност и предпочитаната от потребителите екологичност в една и съща гума е най-голямото предизвикателство за производителите на гуми. Балансираният характер на Nokian eLine 2 е станал възможен благодарение на новите екологични структурни и материални решения. Прецизното управление при екстремни условия е комбинирано с комфорта от шофиране с леко търкаляне, обобщава мениджърът за продуктово развитие Ярно Авенлами от Nokian Tyres.

Усъвършенствани решения за структурата и шарката на протектора

Nokian eLine 2 се справя при всякакви летни условия. Създадена е за шофиране с устойчива безопасност и екологичност, като и двете са подкрепени от решенията на експерта по екстремни условия за структурата, шарката на протектора и каучуковата смес. Същата усъвършенствана технология ще бъде използвана и за бъдещите модели летни гуми на Nokian Tyres.Уникалните характеристики на това стилно нововъведение бяха прецизирани с помощта на няколко иновации, които подпомагат безопасното и комфортно шофиране, и на специална каучукова смес.

Молекулни вериги от следващото поколение функционален Nokian eLine 2 Silica състав на протектора, свързани с кварцови частици, за да формират една здрава, но и гъвкава комбинация. Каучуковото съединение е забележително в широк температурен диапазон, подобрява сцеплението с влажна повърхност и намалява съпротивлението при търкаляне, като по този начин по същество води до намаляване на разхода на гориво и намаляване на вредните емисии.

Ефективно предотвратява аквапланинга - Технология Nokian Tyres Coanda

Действителните характеристики на безопасност и ресурсите на лятната гума са измерени в сантиметри и секунди върху мокър път. Прецизното управление и отличното сцепление на Nokian eLine 2 при смяна на лентата за движение и изпреварване предоставят допълнително спокойствие за шофьорите.

Технологията Nokian Tyres Coanda ускорява отстраняването на водата от надлъжните жлебове и ефективно предотвратява аквапланинга. Извитият, подобен на рампа дизайн на блоковете на протектора на вътрешните раменни водачи ускорява потока на водата от надлъжния жлеб в напречния жлеб. Ефектът Coanda означава тенденцията на потока да се обърне към съседната повърхност. Ефектът Coanda се използва също така за подобряване на аеродинамиката на самолетните крила и на автомобилите от Формула 1.

Фуниевидните жлебове в зоните на рамената също събират вода и ускоряват нейното извеждане от напречните жлебове; това гарантира двойна ефективност срещу аквапланинг. Отличните свойства за предотвратяване на аквапланинг се запазват дори когато гумата се износи.

Максимален комфорт – Технология за обезшумяване

Технологията Silent Sidewall увеличава максимално комфорта на шофиране. Специално създадената каучукова смес между страничната стена на гумата и протектора активно филтрира звука и вибрациите на стоманения корпус на ремъка, произлизащи от пътя, като предпазва навлизането на вредни шумове през страничната стена на гумата към джантата и от там в купето на автомобила. Тази иновация значително намалява нивото на шума в купето на автомобила.Познатата иновация Silent Groove Design също се използва за контрол на шума в интериора и екстериора на превозното средство. Полукръглите вдлъбнатини на надлъжните ребра също намаляват съпротивлението на въздуха, което води до по-нисък разход на гориво и увеличава диапазона за изминато разстояние на превозното средство.

Проста безопасност – Следващо поколение индикатор за безопасно шофиране

Гуми, които са в добро състояние, могат значително да намалят риска от аквапланинг. За да се даде възможност на шофьорите да наблюдават по-добре дълбочината на протектора на своите гуми, Nokian Tyres са разработили гениално нововъведение, което повишава безопасността: Индикатор за безопасно шофиране и индикатор за аквапланинг.

Следващото поколение индикатор за безопасно шофиране на централното ребро показва дълбочината на протектора. Можете да проверите размера на останаващия протектор в милиметри, като изследвате редовете от номера на протектора. Номерата и символът на водна капка, показващ риска от аквапланинг, изчезват, когато гумата се износи. Когато дълбочината на протектора е под 4 мм, около гумата ще се появи червена лента, която показва малка дълбочина на протектора. Когато това се случи, моля, закупете нови летни гуми, за да се гарантира максимална безопасност.Northproof от Nokian Tyres

Nokian Tyres е единственият производител на гуми в света, който се фокусира върху продукти и услуги, които улесняват безопасно транспортиране в северните условия. Иновативните гуми за леки автомобили, камиони и тежкотоварни машини на компанията се търгуват основно в районите, където имат сняг, гори и промяна на сезоните, които правят условията на шофиране взискателни.

Нивото на развитието на продуктите на Nokian Tyres е базирано на над 80 годишен опит в бизнеса, тестове и непрестанно търсене на по-добри решения. Компанията разработва и произвежда първата в света зимна гума за зимния мраз през 1934 година. Производството на летни гуми започва две години по-рано, през 1932. През есента на 2015 година Nokian Tyres предлагат на европейските шофьори първата в света зимна гума, която постига възможно най-добрия клас А за сцепление с влажна повърхност и горивна ефективност, съгласно етикета за гума на ЕС.

Новата
Nokian eLine 2 – Максимална екологична безопасност
Максимален контрол върху мокри пътища

Уникален екологичен автомобилизъм, икономия на гориво с до 0,6 литра на 100 кмВисококачествен комфорт при шофиране с всякаква скорост


Основни иновации:

Технология Nokian Tyres Coanda. Ефективна защита от аквапланинг. Извитият, подобен на рампа дизайн на блоковете на протектора на вътрешните раменни водачи ускорява потока на водата от надлъжните жлебове в напречните жлебове. Отличните свойства за предотвратяване на аквапланинг се запазват дори когато гумата се износи. Поддържа се и оптимизиран поток между блоковете на протектора, което намалява движението между тях. Поддържането подобрява управлението, осигурява комфортен шум при търкаляне и по-равномерно износване на шарката.

Фуниевидни жлебове. Предотвратяват аквапланинг. Зоните на рамената имат фуниевидни жлебове – вдлъбнатини с форма на куршум, които са оптимизирани за потока; те събират водата между гумата и пътя, ускоряват нейното изтичането от основните жлебове към напречните жлебове и максимално увеличават сцеплението.

Silent Groove Design. Повече комфорт при шофиране. Вдлъбнатините с форма на полукълбо, подобни на топка за голф, по стените на напречните ребра осигуряват допълнителен комфорт при шофиране. Иновацията намалява вътрешния шум и външния шум от търкаляне на превозното средство. Дизайнът на жлебовете намалява съпротивлението на въздуха и охлажда повърхността на гумата, което на свой ред подобрява устойчивостта на износване..

Нов ндикатор за безопасно шофиране (
DSI). Повишава безопасността и комфорта при шофиране.
Следващото поколение индикатор за безопасно шофиране на централното ребро показва дълбочината на протектора. You can check the amount of remaining tread in millimetres by examining the row of numbers on the tread. The numbers and water drop symbol indicating a risk of aquaplaning disappear, as the tyre wears down. When the tread depth is below 4 mm, a red stripe that indicates low tread depth will appear around the tyre. Когато това се случи, моля, закупете нови летни гуми, за да се гарантира максимална безопасност.

www.nokiantyres.com

Сервизи за гуми и автомобили Vianor на Nokian Tyres

http://vianor.com
Редакция: Д-р Фалк Кьолер

Изтегляне на снимки Nokian eLine 2:

www.nokiantyres.com/NokianeLine2

Видеоклипове:
Летни гуми Nokian – Тестване при екстремни условия

https://youtu.be/6kT0wLEOxY4
Уникална трайност - Технология Nokian Aramid Sidewall

http://youtu.be/N5LvBke-UqY

Още информация:
Nokian Line is test winner in the 2015 ADAC summer tyre test

http://www.nokiantyres.com/company/news-article/nokian-line-is-test-winner-in-the-2015-adac-summer-tyre-test/
Летни гуми Nokian
www.nokiantyres.com/tyres/passenger-car/summer-tyres/
Nokian Tyres – най-северният производител на гуми в света и изобретателят на зимната гума

www.nokiantyres.com/company/about-us/history/

Nokian Tyres е водещ специалист в сегмента на зимните гуми, многократен победител в тестове, създател на зимната гума, притежател на световен рекорд и лидер в иновациите
Nokian Tyres като водещ световен специалист в сегмента на зимните гуми, многократен победител в тестове и създател на зимната гума предлага най-сигурните гуми за северни условия. Иновативните гуми от Финландия проявяват високото си качество върху сняг, лед, в суров климат и при сложни условия на пътя в продължение на 80 години. Nokian Tyres произвежда и специално разработени гуми за българските климатични условия и високите скорости по българските магистрали.
Серийно произвежданите зимни гуми Nokian поставиха нов световен рекорд на Гинес за движение върху лед с автомобил, постигайки максимална скорост от 335,713 км/ч и така станаха най-бързите гуми. Като лидер в иновациите Nokian Tyres представи първата безшипова зимна гума в света с прибиращи се шипове, които излизат с натискане на бутон, така че гумата да зацепи по-добре. Освен това, производителят на гуми въведе най-енергоспестяващата зимна гума в света с енергиен клас А.
Nokian Tyres представя първата зимна гума в света клас AA при сцепление с мокра настилка и разход на гориво, както и първата зимна гума в света за леки автомобили клас А при сцепление с мокра настилка
Първата зимна гума в света в най-добрия клас А от маркировката на гуми при сцепление с мокра настилка и разход на гориво идва от Nokian Tyres, това е Nokian WR SUV 3. Революционната зимна гума Nokian WR SUV 3 за SUV автомобили може да скъси спирачния път с до 18 метра на мокър път и да спести до 0,6 литра гориво на 100 километра (размер 265/50 R19 V). Нейната Nokian силициево-каучукова смес за SUV предлага най-здравото сцепление и най-ниския разход на гориво, нейната Nokian технология за странична стена от арамид гарантира най-високата устойчивост.
Nokian Tyres пуска и първата зимна гума в света от клас А за леки автомобили при сцепление с мокра настилка, Nokian WR D4. Новата зимна гума Nokian WR D4 като шампион по сцепление предлага единствена по рода си иновация. Многостранният хамелеон за зимни пътища се движи еднакво сигурно върху мокри и заснежени пътища. Тази върховна владетелка на зимата Nokian WR D4 от пионера на технологията за зимни гуми захваща здраво пътя при дъжд, сняг и снежна киша и има най-краткия спирачен път в променливото българско зимно време.
Широка програма за зимни гуми на първокласната марка Nokian Tyres
Богатата програма за първокласни зимни гуми предлага новите Nokian WR D4, Nokian WR SUV 3, гумите за бусове Nokian WR C3 и всесезонните гуми Nokian Weatherproof, допълнени от Nokian WR A3 за високоскоростни автомобили и от многократния победител в тестовете Nokian WR D3.
Гумите Nokian гарантират голяма сигурност, пестят гориво и са екологични. Фирмата е на първо място по известност и оценка на марката в Скандинавия и Русия и има изключителен, положителен имидж.
Зимните гуми Nokian WR са многократни победители в тестовете и имат многобройни други успехи в изпитания
Оптимизираните за българските условия зимни гуми Nokian WR са многократни победители в тестовете и имат многобройни успехи и в други изпитания. Зимната гума Nokian WR D3 е победител в теста на зимни гуми за 2014 г. на германското списание Auto Bild с най-високата оценка „образцова“. Сигурното поведение при шофиране и краткият спирачен път са в основата на топ постижението при сняг. Като победител в тестовете зимните гуми Nokian спечелиха и тестовете за 2014 г. на Auto Club Europa ACE, GTÜ, Auto Bild allrad, OFF ROAD, SUV MAGAZIN и ARBÖ. Гумите от Финландия постигнаха и в тези тестове най-високите оценки „образцови“ и „силно препоръчителни“. Всесезонната гума Nokian Weatherproof е победител в тестовете за всесезонни гуми 2015 г. на Auto Zeitung, на британското автомобилно списание Auto Express, сестринско списание на Auto Bild, както и на VOX TV. Зимната гума Nokian WR SUV 3 е победител в тестовете за зимни гуми на Off Road и SUV Magazin за 2015 г. Nokian WR D4 е „силно препоръчителна“ и втора в тестовете на зимни гуми за 2015 г. на Auto Zeitung.
Nokian Tyres е завоювал досега над 25 победи в сравнителни тестове за зимни гуми в Германия, Скандинавия и Русия през 2015 г. Гумите Nokian са победители в над 40 теста на зимни гуми на автомобилните списания през изминалата зима и така затвърждават добрия имидж на първокласната скандинавска марка.

Летните гуми Nokian са многократни победители в теста на летни гуми 2015 на ADAC и на Stiftung Warentest, както и на Auto Bild allrad и OFF ROAD и при други изпитания
Летните гуми на Nokian са многократни победители в тестовете, предлагат голяма сигурност и спестяват гориво. Nokian Line е победител в тестовете на летни гуми 2015 на германския автомобилен клуб ADAC и на организацията на потребителите Stiftung Warentest, получава най-високата оценка „добра“ и с това е особено препоръчителна. Nokian Line SUV става победител в тестовете на Auto Bild allrad за летни гуми за SUV автомобили 2015 с най-висока оценка „образцова“ и на auto TEST. Nokian zLine SUV е победител в тестовете на OFF ROAD и получава най-високата оценка особено препоръчителна
Nokian Line получи най-високата оценка „добра“ именно в теста на летни гуми на ADAC за 2014 г. и на Stiftung Warentest и беше в най-добрата група на победителите с „особено препоръчителна“. Гумата Nokian Z SUV е победител в големия тест на летни гуми за SUV за 2014 г. на OFF ROAD с най-висока оценка „СИЛНО ПРЕПОРЪЧИТЕЛНА”, а също и в тестовете на SUV MAGAZIN.
Повече сигурност чрез иновации: индикатор за сигурно шофиране при зимни условия на Nokian със снежинка и индикатор за сигурно шофиране на Nokian с предупреждение за аквапланинг
Индикаторът за сигурно шофиране при зимни условия със снежинка в зимната гума Nokian WR увеличава сигурността при зимни условия. Той отчита височината на грайфера с число от 8 до 4 в милиметри. Числата изчезват едно след друго, когато гумата се износва и височината на грайфера намалява. Снежинката остава видима до височина на грайфера 4 милиметра. Ако тя вече не се вижда, зимните гуми трябва да се сменят, за да гарантират достатъчна сигурност. Каналите трябва да са поне 4 милиметра, за да захапват достатъчно снега и да предотвратяват аквапланинга върху снежна киша и вода при зимните и летните гуми.
Индикаторът за сигурно шофиране на Nokian с предупреждение за аквапланинг в летните гуми показва на водача на автомобила височината на грайфера като число от 8 до 3. Предупредителният индикатор за аквапланинг сигнализира за опасност от аквапланинг със символ на капка. При оставащи само четири милиметра грайфер капката изчезва и така указва повишен риск. Тази иновация не се среща при никой друг производител на гуми.
Nokian Tyres постигна оборот от 1 389 милиона евро през 2014 г.
За 2014 г. оборотът на Nokian Tyres е 1 389 милиона евро като през това време във фирмата са работили повече от 4 000 служители. Фирмата притежава и сервизи за гуми и автомобили Vianor с над 1 300 специализирани фирми в 27 страни.
www.nokiantyres.com

Сервизи за гуми и автомобили Vianor на Nokian Tyres:

http://vianor.com
Контакт с пресата:

Д-р Фалк Кьолер, ПР

Д-р Фалк Кьолер

Тел.: +49 40 54 73 12 12

Факс: +49 40 54 73 12 22

Електронна поща: Dr.Falk.Koehler@Dr-Falk-Koehler.dewww.Dr-Falk-Koehler.de

Ödenweg 59

22397 Hamburg (Хамбург)

Германия
Ще се радвам на депозитен екземпляр от публикацията за д-р Фалк Кьолер, ПР


Друга информация:

www.twitter.com/NokianTyresCom

www.youtube.com/NokianTyresCom

www.facebook.com/nokiantyres

www.linkedin.com/company/nokian-tyres-plc

Блог на водачите на автомобили:

http://community.nokiantires.com/

Блог на експертите на Nokian Tyres:

http://nordictyreblog.com/
Nokian Tyres България

Nokian Tyres plc

Агент за страните от Балканския полуостров Емил Наков, oфис: +35928720284, мобилен:+359879278780, emil.nakov@nokiantyres.comwww.nokiantyres.com
Nokian Tyres Европа

Nokian Tyres s.r.o

V Parku 2336/22

148 00 Praha 4

Czech Republic

Managing Director Central Europe Hannu Liitsola, Tel. +420 605 236 440

E-Mail hannu.liitsola@nokiantyres.com

Technical Customer Service Manager CE Sven Dittmann, Dipl.-Ing., Tel. +49 160 908 944 04

E-Mail sven.dittmann@nokiantyres.com

Marketing Manager Lukáš Líbal, Tel. +420 222 507 759

E-Mail lukas.libal@nokiantyres.comwww.nokiantyres.com

Nokian Tyres Финландия седалище

Nokian Tyres plc

Pirkkalaistie 7

P.O.Box 20

37101 Nokia

Finland

Product Development Manager Jarno Ahvenlammi, Tel. +358 10 401 7741E-Mail jarno.ahvenlammi@nokiantyres.com

Development Manager Juha Pirhonen, Tel. +358 10 401 7708

E-mail juha.pirhonen@nokiantyres.com

Product Manager Central Europe Stéphane Clepkens, Tel. +358 50 462 7536E-mail stephane.clepkens@nokiantyres.com

www.nokiantyres.com

description: description: beschreibung: beschreibung: beschreibung: beschreibung: word_eng_address_3


Сподели с приятели:


©zdrasti.info 2017
отнасят до администрацията

    Начална страница