Оферти за технологично сътрудничествостраница1/6
Дата17.11.2017
Размер1.19 Mb.
Размер1.19 Mb.
  1   2   3   4   5   6


ОФЕРТИ ЗА ТЕХНОЛОГИЧНО СЪТРУДНИЧЕСТВО

БЮЛЕТИНИ 3409 - 4009 / 2009 г.
BBS (Bulletin Board Service) е системата за разпространение на технологични оферти(предлагане) и технологични заявки(търсене) на мрежата Enterprise Europe Network. Чрез технологичния бюлетин можете да намерите нови разработени технологии, необходими за разрешаване на конкретни проблеми на вашето производство, както и да влезете в контакт с фирми от страните, включени в мрежата, които търсят или предлагат определена нова технология.
За да получите координати на фирмата, подала офертата, е нужно да попълните приложения формуляр за проявен интерес и да го изпратите на e-mail адрес: eic@pcci.bg или факс: 032 908983, 908999.
Услугата е безплатна!


 
Технологичен Бюлетин 3409
 
01. 09 US 87GA 3ERJ ТR Голям производител на прецизни машини търси предложения за материали, които притежават голяма сила и гъвкавост, когато са под форма на тънки капилярни тръбички за медицински инструменти.
 
02. 09 US 87GA 3ERK ТR Голяма фирма търси предложения за технологии, които позволяват на диодни компоненти да работят с по-голяма мощност в по-топла околна среда. От интерес са и частични решения.
 
03. 09 US 87GA 3ERP ТR Голяма фирма търси предложения за заместване на минерални масла в емулсионни приложения.
 
04. 09 US 87GA 3ERQ TR Голяма здравна фирма търси предложения за подобрен начин за прилагане на ваксини, който или намалява броя ваксинации или доставя антитела в организма по един по-ефективен начин.
 
05. 09 US 87GA 3ERR ТR Фирма за хранителни продукти търси предложения за текстуризиране на скорбелни разтвори с цел те да наподобяват млечни продукти. За предпочитане е разтворите да се основават на тапиока, ориз, овес и/или лимец.
 
06. 09 US 87GA 3ERT ТR Голям производител на електронни компоненти търси предложения за нови органични материали с много висока поглъщаемост за употреба в оптоелектронни устройства.
 
07. 09 NL 60AH 3E8Q ТО Холандска организация е разработила система за свързване на регулиращи информационни системи с логистична и друга информация. Търси се техническо сътрудничество с фармацевтична фирма.
 
08. 09 RO 74DO 3EN2 ТО Румънски изследователски институт е разработил трансформатор на напрежение с контрол на напрежението, и търси партньори, които се интересуват от подобряване на качеството на енергията, разпространението на енергия и други за техническо сътрудничество, споразумение за производство или търговия с техническа помощ.
 
09. 09 RO 74DO 3CWI ТО Румънски инженер е създал нова енергийна система, която използва въздух и може да произвежда огромни количества възобновяема енергия. Системата е проста и евтина в сравнение с други енергийни системи. Търсят се институти и фирми за разработка, тестване и приложения.
 
10. 09 GB 41n8 3ERU ТО Британска фирма е подобрила свойствата на материалите в бързото изливане на материали. Търсят се производители на метални отливки за трансфер на технологии и търговски споразумения.
 
11. 09 GB 77dz 3ERY ТR Британското правителство търси нови видове инструменти и технологии за моделиране и предсказване на поведението и реакциите на тълпи от хора на различни събития. Предлагат се различни видове споразумения въз основа на вида решение.
 
12. 09 PL 62AP 3EAN ТR Полски производител на облицовки търси нов вид технология за изсушаване на облицовки. Камерата за изсушаване трябва да бъде екипирана със система за сгъстяване и автоматично измерване на изсушения материал. Търси се търговско споразумение с техническа помощ.
 
13. 09 PL 62AP 3EQD ТR Полска фирма се интересува от внедряване на инсталация за енергия, базирана на биогаз, която трябва да има мощност от порядъка на 1,2-1,5 мегавата. Фирмата се интересува от търговско споразумение с техническа помощ.
 
14. 09 NL 60AF 3EPS ТО Холандска фирма, занимаваща се с управление на промени, е разработила интернет приложение за подкрепа на диалози. С това приложение, различни мнения и техни отговори се внедряват в интерактивен графичен дизайн, което улеснява разрешаването на сложни проблеми с много засегнати страни. Търсят се фирми или университетски отдели за лицензиране или търговско споразумение с техническа помощ.
 
15. 09 GB 44O7 3EQU ТО Британска фирма е разработила технология за местно и кожно прилагане на лекарства. Тя оптимизира доставката на лекарство чрез преодоляване на бариерните свойства на stratum corneum. Търси се лицензиране на технологията на други биотехнологични/фармацевтични/лекарствени/козметични фирми.
 
16. 09 RO 74DO 3COL ТО Румънски институт е разработил полимерен капацитивен сензор за измерване на относителна влажност за употреба в електронни апарати. Той е малък и бързо реагира. Търсят се партньори за по-нататъшна разработка, тестване и приложение на сензора.
 
17. 09 GB 40n6 3ERA ТО Британска изследователска група е разработила специфична хипотеза за генериране на антитела за откриване на кислороден стрес. Търси се биотехнологична/фармацевтична фирма за сътрудничество.
 
18. 09 DK 201A 3DW7 ТО Датско инженерно МСП, специализирано в разработка на иновативни конвейерни системи за транспортиране на предмети в цехове, търси търговско споразумение с промишлени контрактори.
 
19. 09 DE 0957 3EQ3 ТО Немска фирма е разработила устройство за контрол на достъпа за подобрено наблюдение на офис сгради, хотели или фабрики. Търсят се партньори с интерес в областта на бъдеща разработка или адаптиране на изобретението за специфични нужди.
 
20. 09 DE 0957 3EQ0 ТО Немска фирма е разработила безконтактно устройство за регистриране на времето без излишни, но ценово интензивни функции. Търсят се партньори с интерес за по-нататъшна разработка или адаптиране на изобретението към специфични нужди чрез търговско споразумение с техническа помощ.
 
21. 09 HR 89GL 3EOG ТО Хърватска фирма се занимава с разработка, проектиране и производство на микропроцесорно оборудване и контролна електроника. Фирмата организира и производство на прототипи и малки серии различни електронни вериги. Търсят се партньори за използване на технологията чрез лицензионни споразумения и сътрудничество.
 
22. 09 CZ 0744 3EKF ТО Чешка фирма е разработила система за отопление и охлаждане чрез излъчване на слънчева енергия. Системата е подходяща за жилища и промишлени сгради. Търси се смесено дружество или лицензионно споразумение.
 
23. 09 NL 60AH 3ERB ТR Холандска фирма доставя продукти за промишлено филтриране. Фирмата желае да подобри представянето на текстилни тъкани за течно филтриране чрез нанотехнологии. Търси се сътрудничество за реализиране на този продукт.
 
24. 09 DE 1695 3EN9 ТО Немска фирма разработва и произвежда биосензори въз основа на обездвижване на белтъчини за повторна употреба. Търсят се партньори за сътрудничество, които желаят да използват тази технология.
 
25. 09 NL 60AH 3EOZ ТО Холандска фирма е разработила хидропонична система за производство на зеленчуци с по-стабилна продукция в сравнение със сегашните хидропонични системи. Фирмата се интересува от търговски споразумения с техническа помощ.
 
26. 09 HU 50S5 3ENF ТО Унгарска фирма, занимаваща се с производство на експлозиви, е разработила специална опаковъчна технология и машини за автоматизирано опаковане. Фирмата се интересува от лицензионно или производствено споразумение.
 
27. 09 PL 64BJ 3DP5 ТR Полска фирма търси устройство и метод за покриване на отпадъчни материали с пластмасов материал под формата на снежинки. Това решение ще има много положително екологично въздействие.
 
28. 09 NL 60AH 3EGJ ТО Холандска фирма се занимава с разработка на продукти чрез използване на космически технологии и предлага технология за производство на протези за парализирани хора. Търсят се партньори за прилагане на технологията.
 
29. 09 GB 46P4 3EQK ТО Шотландска фирма е разработила уеб платформа, която събира производители на храни, доставчици, дистрибутори и клиенти, като по този начин създава виртуална корпорация от фирми и клиенти. Търсят се партньори за лицензиране на технологията.
 
30. 09 GB 45P2 3EQI ТО Британска фирма е проектирала и разработила двупътна система за лесно затягане, свързване и пакетиране на тръби, кабели, кутии, палети и други. Фирмата предлага лиценз за производство и разпространение.
 
31. 09 GB 44O7 3EPL TO Британска фирма е открила малко използван биологичен отпадък, който има потенциал за съвместно изгаряне в бойлери на въглища, като по този начин намалява замърсяването с въглерод. Търсят се партньори в енергетиката за съвместни изпитания и за търговски възможности.
 
32. 09 PL 64BK 3EA6 ТR Полска фирма произвежда части за самолети от алуминий или стоманени сплави. Фирмата търси технология за високоскоростна обработка на магнезиеви сплави. Търсят се партньори с доказана технология, готова за демонстрация.
 
33. 09 PL 64BK 3EAE ТR Полска фирма, занимаваща се с производство на компоненти за аеронавтиката, търси технология за лазерно заваряване. Тя трябва да е тествана и готова за внедряване.
 
34. 09 SE 67CG 3EOO ТR Шведска фирма търси партньор, специализиран в технологии и системи за механично или автоматично пълнене.
 
35. 09 PL 64BK 3EAB ТR Полска фирма, която произвежда части за европейски и американски авиационни и автомобилни фирми, търси технология за лазерно рязане.
 
36. 09 PL 64BK 3EAM TR Полска фирма, занимаваща се с производство за автомобилостроенето и авиацията, търси технология за водно рязане. Тя ще бъде използвана за много прецизно изрязване на различни елементи.
 
37. 09 PL 63AY 3EKK ТО Полска фирма предлага технология за устройства и линии за пивоварната промишленост. Технологията може да се използва за производство на бира. Търси се търговско сътрудничество и техническа помощ.
 
38. 09 PL 63AY 3EEI ТО Полска фирма предлага технология за устройства и линии за обработка на плодове и зеленчуци. Тя може да се използва за производство на доматен сок, кетчуп, мармалад и сладка. Търси се търговско сътрудничество с техническа помощ.
 
39. 09 PL 63AV 3EQJ ТR Полска фирма – производител на смески на прах за сладкарството и пекарството – се интересува от придобиване на автоматизирана линия за опаковане на полуготови сладкарски продукти на прах (подобрители). Фирмата търси търговско споразумение с техническа помощ с партньор, който има опит в проектирането и производството на такива устройства.
 
40. 09 PL 63AV 3EQL ТR Полска фирма – производител на смески на прах за сладкарството и пекарството – се интересува от закупуване на автоматизирана линия за колективно опаковане. Тя ще се използва за опаковане на насипни продукти в ПВЦ опаковки. Фирмата търси търговско споразумение с техническа помощ с партньор, който има опит в проектирането и производството на такива устройства.
 
41. 09 FR 38m7 3EOV ТО Френска фирма предоставя нов вид решение за проекти за интегриране на десктоп приложения. Този софтуер подобрява производителността на фирмата чрез интегриране на решения и създаване на нови такива без нужда от промяна на доставчиците на софтуер. Търсят се търговско споразумение с техническа помощ или финансови източници от европейски партньори за разработване на това решение.
 
42. 09 GB 42O1 3EPY ТО Британско МСП е разработило технология, експертиза и верига за доставки за обработка на големи количества стъкла. Търси се създаване на смесено дружество или подписване на споразумение за производство.
 
43. 09 GB 41n8 3EPV ТО Британска фирма предлага система за локализиране в реално време с точност до 15 см, която работи добре в трудни околни среди, като например места с много заобикалящ метал. Търсят се фирми за търговски споразумения с техническа помощ.
 
44. 09 GB 42O1 3EOS ТR Британски консорциум, воден от британски университет, търси МСП партньор за допълване на свое предложение. Фирмата трябва да има опит в разработването на софтуерни географски информационни системи.
 
45. 09 GB 42O1 3E99 ТО Британска фирма е разработила експертиза за компютърно моделиране и анимация за разбиране на поведението на флуиди в канализационни системи на сгради. Търсят се партньори, които търсят флуидни симулации за по-нататъшно развитие на тази експертиза в нови области и пазари.
 
46. 09 AT 0109 3EAH ТО Австрийска фирма предлага икономична и конкурентоспособна инсталация за обработка на отпадни води, която е компактна и ефективна. Търси се партньор за лицензиране за строителство на инсталацията за обработка на отпадни води.
 


 

Технологичен Бюлетин 3509

 

01. 09 GB 46P4 3ESG TO Шотландска фирма е разработила сенници, които държат френските врати (или врати за вътрешни дворове отворени на 90 градуса) отворени в безопасна позиция, непозволяващи да се затворят изведнъж от вятъра, като по този начин предотвратяват от наранявания и скъпи повреди на вратите, стъклата и околната зидария. Фирмата търси партньори за производство на продукта под лиценз и разпространението му сред тяхната (на партньорите) клиентска база, напр. Производители и доставчици на прозорци, врати, блиндирани врати и др.

 

02. 09 RO 74DO 3ETO TO Румънска фирма е разработила иновативна технология, която позволява добиването на нов текстилен продукт за здравеопазването, медицината, социални асистенции, свободно време и спортни дейности. Търсят европейски изследователски институти, индустриални партньори или инвеститори за техническо сътрудничество и финансови ресурси.

 

03. 09 RO 74DO 3ET5 TO Румънски институт е патентовал решето с вибриращи пръчки за използване на инерционното отделяне в случаите на лепкав материал за боклук. Предимствата пред класическото метално решето включват непрекъснат почистващ процес, елиминира се необходимостта от миене на решетото или от използването на гумено покритие за него, лесна подмяна на износените елементи. Институтът търси индустриални партньори, интересуващи се от производството и тестването на продукта с цел установяване на оптималния режим на вибриране.

 

04. 09 RO 74DO 3ESW TO Румънски изследователски институт в областта на електронното инженерство е разработил нова технология и информационна система, базирани на неконвенционален ток и средно-волтови сензори за управление консумацията на енергия при електрически локомотиви и търси изследователски институти, университети с опит в областта на електрифицирания ЖП транспорт, фирми производители на електрически локомотиви, които да се съгласят за изследване, развитие на електронното инженерство, производство на оборудване и въвеждане.

 

05. 09 HU 50R7 3EHK TO Унгарско малко предприятие е разработило технология за топене, при която цинкът в праха от изгорени гуми може да бъде възстановен по време на изгарянето на гумите. Основни предимства: оползотворяване на отпадъка от гумите по екологосъобразен и разходоспестяващ начин. Технологията е особено подходяща за електроцентрали и заводи за изгаряне на отпадъци. Фирмата търси индустриални партньори, партньор доставчик, университет, изследователски институт за изследване и развитие на оползотворяване на материалите, създаващи подобни проблеми като индустриалния прах.

 

06. 09 HU 50S4 3EEQ TO Малко унгарско предприятие е разработило продукт базиран на инсектициден нозогенен нематоден червей срещу колорадския бръмбар за защита на растенията. Продуктът позволява екологосъобразна защита на растенията вместо химическа такава. Не се създава устойчивост у колорадския бръмбар. Технологията е подходяща за фирми, произвеждащи био картофи. Фирмата търси индустриални компании или предоставящи услуги за разработване на пазарен продукт, произвеждан в индустриални размери и въвеждането му на пазара.


Сподели с приятели:
  1   2   3   4   5   6


©zdrasti.info 2017
отнасят до администрацията

    Начална страница