Предупреждениестраница1/15
Дата16.11.2017
Размер2.81 Mb.
Размер2.81 Mb.
  1   2   3   4   5   6   7   8   9   ...   15

ДАОИСТКА СЕКСУАЛНА АЛХИМИЯ

Мантак Чиа & Дьглас Ейбрамс Арава
Сексуалните тайни, които всеки мъж би трябвало да познава
ПРЕДУПРЕЖДЕНИЕ

Това не е просто една нова книга за секса. Днес толкова много се говори за секса и все още съществува толкова много неразбиране относно тази материя, че е трудно да се прецени какво конкретно има някаква реална стойност или каква е ползата от него. Без съмнение ти си видял реклами на нагли сексолози, обещаващи да те научат как да станеш най-великият любовник на света, как да се радваш на оргазъм, който продължава по цял ден, и как да постигаш сексуален екстаз, при това без да правиш нищо. Тъй като тази книга се основава на една трихилядолетна традиция на истински сексуален опит, авторите добре осъзнават големите усилия, който са необходими – колкото и приятни да са те, за да промениш половия си живот. Защото да се узнаят тайните на секса е едно, а тяхното прилагане е съвсем друго. Подходите в тази книга са изпробвани и усъвършенствани в течение на хиляди години от безброй любовници в лабораторията на истинския живот. Ние се постарахме да ги представим колкото се може по-ясно и просто, ала единственият начин да добиеш полза от тях се състои в тяхното използване.

Това са много ефективни методи. Техниките, които се излагат в тази книга, могат дълбоко да променят както твоето здраве, така и сексуалността. Ние обаче не даваме никакви медицински съвети и не поставяме диагнози. Хората, които имат високо кръвно налягане, сърдечни заболявания или изобщо се намират в недобро здравословно състояние, трябва да пристъпят бавно към тази практика. Ако имаш проблеми със здравето, трябва да се консултираш с лекар. В случай че възникнат въпроси или трудности с практиката, би трябвало да контактуваш с инструктора по Лечебно дао в твоя район (вж. приложението "Книги и инструктори по Лечебно dad1).

БЛАГОДАРНОСТИ

Бихме желали да изразим нашата признателност на всички мултиоргазмени мъже и жени по целия свят, които спомогнаха за написването на тази книга със своите откровени описания на опита си и на сексуалната практика. Цитатите, които са публикувани в книгата, са взети директно от интервюта и анкети и са редактирани само с оглед на по-голяма яснота и разбираемост на английски език. Ние бихме желали преди всичко да благодарим на талантливите инструктори по Лечебно дао, които ни съдействаха с мъдростта си, с опита и приятелските чувства – Майкъл Уин, Марша Къруит, Б. Дж. Сантер, Масахиро Оучи, Анджела Щен, Луис Шен, Уолтър Бекли, Стефан Сийгрист и Карл Данскин, както и на много други хора, работили в продължение на години за опростяване и усъвършенстване на подходите, които предлагаме тук. Признателни сме също така и на сексолозите, чиято пионерска работа разшири нашите познания върху мъжките многократни оргазми и човешката сексуална наслада, особено на Уилям Хартман, Марилин Фитиън, Бърни Зилбъргелд, Марион Дън, Алън и Дона Броуър, Беверли Уипъл, Алис Кан Лейдас, Джон Пери, Лони Барбак, Барбара Кислинг и, разбира се, на Алфред Кинси , Уилям Мастърс и Вирджиния Джонсън. Освен това бихме желали да изразим признателността си на многобройните даоистки учени и ученици, които съдействаха да опознаем сексуалното гун фу, и особено на Дъглас Уайл, чието майсторски написано съчинение "Изкуството в спалнята" ни послужи като източник за по-голяма част от цитатите в тази книга.

Бихме искали да благодарим на нашия талантлив агент Хайди Ландж, чийто опит, проницателност и топлота представляваха за нас един безкраен източник за насърчение по време на писането на тази книга, а също така на нашия отличен редактор Джон Лаудън, който ни вярваше и помогна да я разработим от самото начало. Също така бихме желали да благодарим и на останалите хора в издателство "Хьрлър" в Сан Франциско, които ни помогнаха за оформянето на книгата в процеса на редактирането и публикуването й, особено на Карин Левин, Джоуел Фотинос, Розана Франческато, Карл Валеса, Ралф Фоулър, Лора Бийърс и Питър Евърс.

Преди всичко бихме желали да благодарим на нашите партньори в живота и съавтори – Мениуон Чиа и Рейчъл Карлтън Арава, които ни посветиха в действителното тайнство и в истинския смисъл на Дао.ВЪВЕДЕНИЕ

Преди повече от три хиляди години китайците са приемали, че мъжът може да постигне многократни оргазми чрез забавяне и дори задържане на еякулацията. Това е възможно, защото оргазмът и еякулацията са два различни процеса, при все че на Запад те отдавна се отъждествяват. Макар и с явно по-малка прецизност, отколкото при днешните изследвания на секса, древните китайци са документирали подробно своите констатации в полза на бъдещите поколения изследователи в областта на секса и духовността1.

На Запад пионерът в изследванията на секса Алфред Кинси докладва за подобни открития едва през 1940 година.2 Но дори няколко десетилетия, след като тези твърдения са многократно доказани в лаборатория, по-голямата част от мъжете са в неведение относно своя мултиоргазмен потенциал. Без това знание и без ясен подход, мъжете са неспособни да почувстват разликата между едно равномерно нарастване на оргазма по интензитет и внезапния му срив при еякулацията.

В западните страни мъжката сексуалност все още се съсредоточава неправилно върху неизбежно разочароващата цел на еякулацията, "освобождаването", вместо върху оргазмения процес на любовта. Тази книга показва на мъжа как може да се отдели еякулацията от оргазма, позволявайки му да превърне моментното й освобождаване в безброй върхове от оргазми на цялото тяло. Както казва един мултиоргазмен мъж: "При обикновената, банална еякулация удоволствието ми бързо свършва. Не е така при многократните оргазми. Породеното в мен удоволствие остава през целия ден. Освен това сякаш няма един-единствен връх в това удоволствие. И като премия тази практика ми предоставя допълнителна енергия, така че аз никога не се чувствам уморен. Сега мога да правя толкова секс, колкото желая, и мога да го владея, вместо той да ме владее. Какво повече от това може да иска един мъж."

"Даоистка сексуална алхимия" показва на мъжете как да задоволят мултиоргазмения потенциал на своите партньорки. Един мултиоргазмен мъж, който бе практикувал предложените в тази книга подходи в продължение на три месеца, сподели своя опит: "Спя, общо взето, с три жени, откакто започнах да прилагам тези техники, и трите твърдят, че съм най-добрият любовник; докато бяхме в леглото, буквално казваха: "Това е най-доброто, което изобщо съм изпитвала".

Жените, които прочетат "Даоистка сексуална алхимия", ще научат такива тайни за мъжката сексуалност, каквито малко жени и дори малко мъже познават. Двойки, които я прочетат заедно, ще открият нива на сексуален екстаз и наслаждение, за които може би не са и сънували. Както една партньорка на мултиоргазмен мъж заяви: "Нашето правене на любов винаги е било добро, но сега, когато и двамата изпитваме много вълни на оргазъм, то е много по-балансирано и богато. И все пак многократните оргазми бяха само началото на дълбоките промени, до които тази практика доведе нашите отношения. Сега любовта ни е много по-дълбока и по-интимна."

Фактът, че мъжете могат да имат многократни оргазми, е толкова учудващ за по-голяма част от нас, че може да ти се стори трудно за вярване. Струва си да припомним, че едва през последните четиридесет години женските многократни оргазми бяха признати и приети за "нормални". Още по-изненадващ е броят на жените, които станаха мултиоргазмени, след като им бе казано, че това е възможно. От времето на шестдесетте години, когато Кинси изучаваше женската сексуалност, броят на жените, които изпитват многократни оргазми, се е утроил – от 14% той е скочил на повече от 50%!3 През 1980 г. сексолозите Уилям Хартман и Марилин Фитиън констатират, че 12% от анкетираните мъже са мултиоргазмени. Когато мъжете приемат за факт този потенциал и като научат някои прости техники, все повече и повече ще откриват, че и те могат да изпитват многократни оргазми.

В тази книга ние се позоваваме както на древните даоистки подходи, така и на най-съвременното научно познание, за да покажем как да се отдели оргазмът от еякулацията, как да изпитаме многократни оргазми и как да подобрим цялостното си здравословно състояние. Първоначално даоистите са били група изследователи в древен Китай (около 500 г. пр. н. е.), които извънредно много се интересували от здравето и духовността. При все че много от подходите, които те са разработили, се прилагат повече от 2000 години, те са толкова ефективни днес, колкото са били тогава. След като методите от тази книга се въведоха на Запад, преди петнадесет години се зароди една тиха сексуална революция, развиваща се сред обикновените мъже, които изпробваха тези техники и доказаха, че те работят, Въпреки това ние считаме, че единственото истинско доказателство се намира в твоето собствено тяло и се надяваме, че ти ще приемеш или ще отхвърлиш предоставената тук информация, базирайки се на собствения си опит.

Многократните оргазми не са само за юноши, за необикновено щастливи възрастни хора или за религиозни адепти. Един продавач на софтуер, прехвърлил 30 години, считащ себе си за твърд нюйоркски консерватор, се захванал една вечер с упражненията в тази книга и получил шест оргазма: "Един след друг оргазмите ставаха все по-мощни. Никога не бях изпитвал подобно нещо. Ала най-поразителното е, че бях работил много и се чувствах смазан от умора, а на следващата сутрин се събудих съвсем бодър, с повече енергия откогато и да било. Според даоската сексуална философия изпитването на многократни оргазми без еякулация може също да помогне на мъжете да постигнат оптимално здраве и дори, възможно е и да не повярваш, да удължат живота си.

Даоската сексология, наричана още сексуалното гун фу, е започнала развитието си като клон на китайската медицина. (гун фу буквално означава "практика", така че "сексуално гун фу" значи "сексуална практика"). Самите древни даоисти са били лекари и са се занимавали толкова с физическото здравословно състояние на човека, колкото със сексуалните удоволствия. Сексуалното гун фу помага на мъжете да увеличат жизнеността и продължителността на живота си, като им позволява да избегнат умората и изтощението, което настъпва след еякулацията, или буквално предотвратява разпиляването на семето.

В първа глава описваме източните и западните доказателства за мъжките многократни оргазми. Освен това обсъждаме последните научни изследвания, които сякаш потвърждават даоското разбиране относно значението на оргазмите без еякулация. Съобщавайки за тези изненадващи проучвания, "Ню Йорк Таймс" заключава: "Създаването на сперма е далеч по-трудно, отколкото учените си представяха, защото изисква отклоняване на ресурси, които иначе биха отишли за осигуряване на продължително здравословно състояние на мъжа."4

Но теорията без практика няма никаква стойност. И тъй във втора и трета глава ти разкриваме "соловата практика", която можеш да използваш за развитието на мултиоргазмена способност, независимо дали имаш партньор или не. Мъжете могат да започнат да изпитват многократни оргазми след около една-две седмици и по-голяма част от тях са в състояние да овладеят техниката в срок от три до шест месеца.

Четвърта и пета глава ще те научат на "дуетната практика", която ще използваш, за да споделиш сексуалното гун фу с партньорката си и да й доставиш такава наслада, каквато тя изобщо не си е представяла, че съществува.

Макар че жените биха имали полза от прочитането на цялата книга, глава шеста е написана специално за тях и тя обяснява какво е необходимо да знаят, за да помогнат на себе си и на партньорите си, за развитието на мултиоргазмения потенциал.

Седма глава е написана за хомосексуалисти и тя се спира на специфичните методи, от които те се нуждаят за постигането на мултиоргазмен сексуален живот.

Осма глава обръща погледа си към мъже, които изпитват трудности в секса като например преждевременна еякулация, импотентност и безплодие. Даоисткият секс предлага напълно различни подходи за обмисляне и преодоляване на тези проблеми.

Накрая, девета глава предлага съвети относно начините, по които мъжете заедно с партньорките си могат да постигнат екстатична интимност чак до края на живота си. Тя започва с отдел за мъже на средна и преклонна възраст, които често изпитват упадък в сексуалните си апетити и потентност. Ние представяме данни от изследване върху мултиоргазмените мъже, които противоречат на широко разпространеното мнение, че мъжката сексуалност достига връхната си точка в юношеството и след това бавно запада. Даоистите винаги са смятали, че ако мъжете познават истинската природа на потентността си, тя само ще се подобрява с настъпването на зрялата възраст. Тази глава също включва параграфи, които показват как синовете ни могат да започнат здравословен и задоволен сексуален живот. Само бащите им да бяха знаели!

В Китай са излезли на бял свят първите най-всеобхватни и подробни наръчници в областта на секса. В "Даоистка сексуална алхимия" ние продължаваме тази традиция, като предоставяме на мъжете и техните партньорки ръководство за трансформиране на тяхната сексуалност. Макар че сексът и духовността не са разделени в даоизма, ние разбираме, че някои читатели ще се интересуват изключително от практически съвети по сексуалните въпроси, докато други ще желаят да научат повече за духовното измерение на тяхната сексуалност. Започвайки с основните техники, от които всички читатели ще имат нужда, за да станат мултиоргазмени мъже, ние постепенно предлагаме по-фини методи за хора, които се интересуват от използването на тяхната сексуалност като път за подобряване на здравето им и задълбочаване на духовността.

Струва си да се спомене, че това не е книга за даоизма, било като философия или като религия. (Един от авторите на тази книга, Мантак Чиа, вече е написал повече от десет произведения, обясняващи с големи подробности практическите учения на тази древна традиция, от които той е разработил една всеобхватна здравна система, наречена Лечебно дао). В "Даоистка сексуална алхимия" ние предлагаме практически даоистки подходи, които са потвърдени от научни изследвания, на читатели, търсещи не една нова религиозна система, а едно дълбоко опознаване на собствената си сексуална природа.

Надяваме се, че тази книга ще възбуди по-нататъшно научно изследване за потвърждаване или ревизиране на теорията и практиката, които предлагаме тук. Вярваме, че времето на секретността и на културния шовинизъм е отминало. Изтокът и Западът могат да споделят знанията си в полза на всички съвременни любовници, които се стремят към сексуално задоволяване в тази епоха на плътско объркване.ПЪРВА ГЛАВА

ДОКАЗАТЕЛСТВОТО Е В ПАНТАЛОНА ТИ

Ти може да си изпитал вече многократни оргазми. Колкото и изненадващо да звучи, много мъже са мултиоргазмени още преди да влязат в юношеството и преди да започнат да еякулират. Проучването на Кинси навежда на мисълта, че повече от половината момчета в предюношеската възраст са способни да стигнат до втори оргазъм в границите на къс период от време и една трета от тях са в състояние да постигнат пет оргазма един след друг. Това е довело Кинси до извода: "Кулминационната точка е възможна без еякулация".

Ала многократните оргазми не са свойствени само за момчетата от предпубертетната възраст. Кинси продължава: "Съществуват по-възрастни мъже, които са в състояние да постигнат същото изпълнение." В "Основи на човешката сексуалност" доктор Херант Качадурян добавя: "Някои мъже съумяват да възпрат отделянето на сперма, докато изпитват оргазмени контракции – с други думи, те имат нееякулационни оргазми. Такива оргазми сякаш не са последвани от трудно управляем период (загуба на ерекция), чрез което тези мъже добиват възможността да имат последователни или многократни оргазми като жените."

Защо тогава повечето мъже губят способността да са мултиоргазмени? За много от тях е възможно преживяването на еякулацията, когато тя настъпи, да е толкова завладяващо, че да засенчи усещането на оргазма и да причини загуба на умение у мъжа да прави разлика между двете неща. Един мултиоргазмен мъж описва първата си еякулация така: "Все още си спомням ясно. Аз получавах оргазми както обикновено, но този път бликна бяла течност. Помислих си, че умирам. Заклех се в Господ, че вече никога няма да мастурбирам – което, разбира се, спазих около един ден." Тъй като само секунди делят настъпването на оргазма и еякулацията, те се объркват много лесно.1 За да станеш мултиоргазмен мъж, трябва да усвоиш (или да усвоиш отново) умението да отделяш различните усещания на възбудата, да се вплетеш в оргазма, без да превалиш към еякулацията. Ако разбереш колко са различни оргазмът и еякулацията, ще си помогнеш да различаваш двете неща в собственото си тяло.

Мозъчните вълни и рефлекси

Оргазмът е едно от най-интензивните и утоляващи човешки преживявания и ако някога си имал оргазъм – а почти всички мъже са имали – не е необходимо да му даваме определение. Не всички оргазми обаче са еднакви. Оргазмите леко варират при всеки човек и дори са различни за едно и също лице по различно време. Все пак мъжките оргазми имат някои общи характеристики, обхващащи ритмични движения на тялото, увеличен сърдечен пулс, мускулно напрежение, последователно от внезапно отпускане на напрежението и контракции в таза. И чувство на блаженство. След като отбелязва, че "оргазмът е най-малко разбраният сексуален процес", книгата "Обща урология" на Смит обяснява, че оргазмът включва "спонтанни контракции на сфинктера, хипервентилация (зачестено дишане), тахикардия (ускорен пулс) и повишено кръвно налягане".

Тези определения включват изменения, които настъпват в цялото тяло. Дълго време обаче оргазмът е бил разглеждан – и много мъже все още го разглеждат, като чисто генитален процес. На Запад, в дискусионната си книга "Функцията на оргазма", Вилхелм Райх за пръв път изказа мнение, че оргазмът включва цялото тяло, а не само гениталиите2. На Изток даоистите отдавна знаят, че оргазмът би могъл да бъде преживяване на цялото тяло, и са разработили техники за увеличаване на оргазменото удоволствие.

Много сексолози твърдят, че оргазмът наистина има много повече общо с мозъка, отколкото с мускулите. Изследването на мозъчните вълни започва да разкрива, че оргазмът навярно настъпва най-напред в мозъка. Фактът, че можеш да имаш оргазъм, докато спиш – без никакво докосване на тялото, изглежда, потвърждава тази теория. Тя се радва и на подкрепа от страна на невролога Робърт Дж. Хийт от Туланския университет, който откри, че когато някои части на мозъка се стимулират с електроди, те произвеждат сексуално удоволствие, идентично с това, което се предизвиква от физическо стимулиране. Много терапевти сексолози обичат да казват, че сексът става в мозъка. В това твърдение има известна истина, особено когато се стигне до оргазъм.

За разлика от оргазма, който представлява един връх в емоционалното и физическото преживяване, еякулацията е просто рефлекс, който настъпва в основата на гръбначния стълб и води до изхвърляне на спермата. Майкъл Уин, старши инструктор по Лечебно дао и съавтор на "Даоистки тайни на любовта: Култивиране на мъжката полова енергия"* (*Книгата е преведена на български език и е издадена от ИК Одисеи. – Б. пр.), обяснява: "Много мъже са запалени от идеята за нееякулационен секс, защото са имали еякулационен секс много дълго време, често в продължение на десетилетия. И така, първото нещо, което трябва да направим, това е да разбулим мистерията около еякулацията, която е само един спонтанен мускулен спазъм."

С практиката ти ще се научиш да изпитваш върховното усещане на оргазма, без да задействаш рефлекса на еякулацията. В следващите две глави ние ще обясним стъпка по стъпка как точно да отделяш оргазма от еякулацията и как да разпространяваш оргазма си из цялото тяло. Ала нека първо да разгледаме доказателствата, че мъжете могат да изпитват многократни оргазми също като жените.(Източник: Хартман и Фитиън)

ФИГУРА 1. Диаграма на възбуждането при мултиоргазмени мъже

Докажи го

Навярно най-обширното лабораторно изследване на мъжките многократни оргазми е проведено от изследователите Уилям Хартман и Марилин Фитиън. Те са направили експеримент с тридесет и трима мъже, които са твърдели, че са мултиоргазмени, т.е., че са били способни да имат два или повече оргазми, без да губят ерекцията си.

Докато тези мъже са правели секс в лабораторията с партньорките си, Хартман и Фитиън са контролирали сърдечния им пулс, което изследователите са избрали като най-точен метод за идентифициране на оргазмите. В състояние на почивка сърдечният пулс е бил около 70 удара в минута; по време на оргазъм той почти се удвоил, като се повишил до около 120. След оргазма сърцето се връщало към нормалния си ритъм (виж фигура 1). Те измерили също тазовите контракции (най-очевидни при свиването на ануса), които съвпадали с върховите стойности на сърдечния пулс при оргазъм. Констатациите били доста изненадващи: диаграмите на възбудата у тези мъже били идентични с диаграмите на мултиоргазмените жени.

Може би мъжката и женската сексуалност са по-сходни, отколкото обикновено се смята. От гледна точка на еволюцията, това сходство има смисъл, тъй като мъжките и женските гениталии произхождат от едни и същи зародишни тъкани. В своята известна книга "The G Spot and Other Recent Discoveries about Human Sexuality" Алис Лейдас, Бевърли Уипъл и Джон Пери твърдят, че мъжката и женската сексуалност са почти идентични. Наред с оповестяването за откриването Точката Граф у жените (за която ще говорим в четвърта глава), те посочват че мъжете могат да изпитват многократни оргазми точно като жените.

По време на проучването на Хартман и Фитиън средният аритметичен брой на оргазмите, които са изпитали мултиоргазмените мъже, е бил 4. Някои мъже имали минималните 2, а един стигнал чак до 16. В едно изследване на Дън и Ян Трост по-голямата част от мъжете съобщили, че са имали от два до девет оргазма на сеанс.3

Важно е да се спомене, че за даоистите не е важен броят и поставянето на рекорди, а въпросът се свежда до удовлетворението и култивирането на сексуалността. Можеш да се чувстваш задоволен с един оргазъм, както и с 16. Ти ще култивираш сексуалността, като задълбочаваш осъзнаването на телесното удоволствие и като увеличаваш интимността с партньорката си. Всяко лице и всеки сексуален контакт са различни и "правилният" брой на оргазмите ще зависи от твоите желанията и тези на партньорката ти в даден момент. Когато станеш мултиоргазмен, няма изобщо да се тревожиш за това колко време ще издържиш или колко оргазми ще изпита партньорката ти, защото и двамата ще съумявате да имате толкова, колкото пожелаете.Малката смърт

Подобно на лекарите даоистките майстори са се интересували от секса като част от една по-широка загриженост за цялото тяло. Те са практикували сексуалното гун фу, защото са открили, че еякулацията изпразва мъжката енергия. Ти навярно също си забелязал тази загуба на енергия и общото усещане на умора след еякулацията. Дори и да искаш да си внимателен към сексуалните и емоционалните нужди на партньорката си, единственото нещо, което тялото желае, е сънят. Както един мултиоргазмен мъж формулира мисълта си: "След като еякулирам, възглавницата ми изглежда по-добра от гаджето ми."

Образът на незадоволената жена, чийто любовник еякулира, изпъшква и се сгромолясва върху нея, е толкова обикновен, че е станал предмет на вицове, ала изтощението на мъжете след еякулацията е толкова старо, колкото първото стенание при съвкуплението. Пен Дзъ, съветникът по сексуалните въпроси на Жълтия император, е отбелязал преди почти пет хиляди години: "След еякулиране мъжът е уморен, ушите му свирят, очите му натежават и той копнее за сън. Той е жаден, краката му отслабват и се вдървяват. При еякулирането той изпитва кратки щастливи мигове, ала след това изстрадва дълги часове на изтощение."

Мъдрите хора на Запада са съгласни с даоистите относно значението на запазването на сексуалната енергия. Спортистите отдавна познават слабостта и сънливостта, които настъпват след изхвърлянето на спермата, и затова се въздържат от секс в нощта преди голямото изпитание. Хората на изкуството също познават замайващите ефекти на еякулирането върху тяхната работа. Джаз музикантът Майлс Дейвис ги обясни в едно интервю пред репортер от списание "Плейбой":

Дейвис: Не можеш да се изпразниш и после да се биеш или да свириш. Не става. Когато ми дойде, изпразвам се. Но не мога да се изпразня и да свиря.

Плейбой: Обяснете с по-разбираеми изрази.

Дейвис: Попитайте Мохамед Али. Ако той се изпразни, няма да се бие и две минути. По дяволите, дори и мен няма да победи."Плейбой": Значи вие сте готов да се боксирате с Мохамед Али, ако той е в такова състояние, за да докажете правотата си?

Дейвис: Вие сте дяволски прав, ще се бия с него. Ала той трябва да обещае, че първо ще чука. Ако не тръгне да чука, няма да се боксирам. Ти отдаваш цялата си енергия, когато се изпразваш. Искам да кажа, че не остава нищо у тебе! Ако тръгнеш да чукаш преди рунда, как ще имаш сила, когато дойде време да удряш?

Майлс не е бил съвсем романтичен и е говорил без заобикалки. Като един от най-големите тромпетисти в света той е знаел колко много еякулацията намалява издръжливостта и изпразва изкуството му от талант. За нещастие, както повечето хора, той не е знаел, че е можел да прави секс, колкото му се ще, дори и да има оргазми преди всяка джазсесия, стига само да не е еякулирал. Оргазмите дори са щели да подобрят изпълнението.

Макар въздействията на еякулацията да са по-очевидни за професионалните музиканти и спортисти, в края на краищата всички мъже изпитват същото чувство на изпразване при изхвърлянето на спермата – което по-правилно би могло да се нарече изчерпване на енергията. Както заявява един мултиоргазмен мъж: "Наистина съм забелязвал, че ако съм еякулирал през нощта, сутрин ставам, влачейки краката си, и се чувствам уморен чак до обяд. Когато съм имал многократни оргазми без еякулация, имам нужда от по-малко сън и се събуждам свеж и бодър". Друг мъж, който се възстановяваше от хроническа болест, обясни: "Моето сексуално желание винаги е било голямо, затова еякулирах често – веднъж или два пъти на ден. И след всяка еякулация здравословното ми състояние се влошаваше все повече и повече, защото губех много сили". Много мъже, особено младежи, може и да не изпитат това усещане на изпразване в началото, освен ако еякулират, когато са болни или след тежка физическа работа.

На Запад предполагаме, че еякулацията е неизбежната кулминация на мъжкото възбуждане и краят на съвкуплението. В Китай, обаче лекарите отдавна са виждали в това, което французите наричат "le petite mort" – малката смърт на еякулацията, – едно предотвратимо предателство спрямо удоволствието на мъжа и опасно изпразване на мъжката жизнена сила.

Дон Жуаните, монасите и мултиоргизмените червеи

В една титулна статия, публикувана на 3 декември 1992 г. в "Ню Йорк Таймс", се съобщава за поразително научно изследване, което изглежда, потвърждава древното даоско прозрение относно огромните вреди, които нанася производството на сперма на човешкото тяло. "Тези резултати са последното нещо, което очаквах, когато започнах експеримента" – казва Уейн Ван Вуърхис от университета в Аризона. – Те са толкова поразителни, че аз повторих над четири пъти работата, за да се убедя, че изводите са верни. В общи линии от тях се съди, че нашите предварително изградени мнения (за мъжката сексуалност) направо се разпадат."4

Доктор Ван Вуърхис е изучавал прости, но забележителни червеи, наречени нематоди. Какво общо, ще попитате вие, имат червеите с нашата сексуалност? Е, тези червеи не са съвсем като обикновените градински червеи. "Гените и биохимическите процеси, които нематодите използват – обяснява доктор Филип Андерсън от Университета в Уисконсин, – са същите, които се използват от хората и другите бозайници." В научните изследвания нематодите често заместват човешки същества.

Доктор Ван Вуърхис осъществил изпитания върху три вида мъжки червеи. На първата група червеи било позволено да се чифтосват свободно, което изисквало често производство на сперма. Тези донжуани живели средно по 8,1 дни. (Общо взето нематодите не живеят дълго.) На втората група нематоди изобщо не разрешили да се чифтосват. Тези, нека да ги наречем червеи-монаси, живели средно по 11,1 дни. Ала още по-поразително: третата група, състояща се от мултиоргазмени, на които не се е налагало непрекъснато да произвеждат семенна течност, но на които им разрешили да се чифтосват на воля, са живели близо 14 дни – с над 50% по-дълго от червеите, които са били накарани да произвеждат постоянно сперма!

"Ню Йорк Таймс" заключава: "Новото изследване навежда на мисълта, че непрекъснатото производство на сперма взема тежък данък от мъжкарите и че то навярно налага използването на сложни ензими или биохимически процеси, които отделят вредни вторични продукти." Вестникът стига дотам, че сочи: "Разликата в продължителността на живота може би е свързана с производството на сперма. Жените живеят средно с шест години по-дълго от мъжете." Има други теории, които обясняват защо жените живеят по-дълго: разликата в стила на живот и хормоните. Независимо от това дали производството на сперма наистина скъсява живота на човека, сигурно е, че то изсмуква силите на организма.
Много отдавна – повече от две хиляди години преди експериментите с нематодите – даоистите са обяснили колко важно е да се предотврати еякулацията в Трактат за висшето Дао под небето. "Ако мъжът не разпилее семето си при полово сношение, неговата жизнена сила укрепва. Ако извърши това два пъти, зрението и слухът му стават по-ясни. Ако го направи три пъти, то ще изчезне всякаква физическа болест. На четвъртия път ще почувства вътрешен мир. На петия кръвта му ще зациркулира мощно. На шестия път гениталиите му ще добият нова сила. След седмия път бедрата и седалищните му части ще укрепнат. На осмия път тялото му ще пращи от добро здраве. След девет въздържания продължителността на живота му ще се увеличи." Древните текстове преувеличават в твърденията си и едва ли е вероятно горепосоченото да настъпи точно в този определен ред и време. И все пак става ясно, че даоистите са познавали значението на запазването на спермата.

ПОТОМСТВОТО И УДОВОЛСТВИЕТО

Като разгледаме простата аритметика на производството на сперма ще си обясним причината, поради която еякулацията взема толкова тежък данък от тялото на човека. При еякулирането в семенната течност се съдържат средно от 50 до 250 милиона спермени клетки. (В теоретичен аспект, ако всяка спермена клетка оплоди една яйцеклетка, 1-5 еякулации биха могли да населят отново Съединените щати!) Всяка една от тези клетки е способна да създаде половината от цялото човешко същество. Всяка фабрика, която произвежда 50-250 милиона продукта, се нуждае от суровини и в този случай източникът на суровини си ти. При все че тялото произвежда голямо количество сперма всеки ден, не бива да се подценява стойността на семенната течност. Според Дао, ако тялото ти не се нуждае от допълване на спермата, тя може да се използва за укрепване на твоето тяло и ума. В даоската практика тази енергия се употребява за подобряване на здравето, творческите възможности и духовното израстване на човека.

Всеки път, когато изхвърляш спермата, тялото ти предполага, че се готвиш да създадеш нов живот. Според Дао всички органи и жлези в твоето тяло отдават най-добрата си енергия, която се нарича оргазмена енергия. При много видове, след като се отдаде тази енергия, след загубата на семето състоянието на тялото на животното започва да се влошава. Сьомгата например умира скоро, след като е хвърлила хайвера. Всеки, който се е занимавал с градинарство, знае, че растенията умират или заспиват в летаргия веднага, щом дадат семената си. Растенията, при които се задържа връзването на семената, живеят по-дълго от другите. Макар и за наше щастие да не умираме след еякулацията, даоистите знаят, че сме част от природата и че трябва да се съобразяваме с природните закони.

Според книгата Sexual Behavior in Human Male, известна още като Докладът на Кинси, мъжът еякулира средно по пет хиляди пъти в живота си; някои мъже обаче еякулират много повече пъти. По времето на един мъжки сексуален живот, със средна продължителност (това включва и времето, което прекарва заключен в банята), той изхвърля един билион спермени клетки. Ако предположим, че тази еякулация настъпва, когато си с партньорка, шансовете за предаването на генетичния код са доста добри. Повечето пъти обаче, когато правим любов не заради потомство, а за удоволствие, няма нужда да разпиляваме спермата и да изпразваме тялото си. И тъй, ако искаш да правиш секс само с оглед на зачеването на дете, няма нужда да практикуваш сексуалното гун фу. Но ако искаш да имаш мултиоргазмен и здравословен полов живот, струва си да прочетеш книгата до края.
Сподели с приятели:
  1   2   3   4   5   6   7   8   9   ...   15


©zdrasti.info 2017
отнасят до администрацията

    Начална страница