Училището на бъдещето (есе)Дата01.03.2017
Размер11.45 Kb.
Размер11.45 Kb.

УЧИЛИЩЕТО НА БЪДЕЩЕТО (есе)

За повечето от нас думата „училище” предизвиква негативни емоции, но нека за миг да оставим нашата фантазия да се развихри и да си представим училището на бъдещето.

То е място не само за учене, но и за забавления. Сградата е интересна, разчупена, футуристична. Има огромни игрища, басейни и фитнес-зали. На покрива на нашето училище има прекрасен парк, потънал в зеленина, където учители и ученици обичат да отморяват.

Учебните кабинети са оборудвани с най-модерна техника, която ни позволява да пътуваме виртуално из целия свят и дори на други планети.

Часовете са интересни и увлекателни. Всеки ученик вместо тежки тетрадки и учебници има по един лаптоп.

В нашето училище няма викащи учители и ученици, досадни часове и звънци. Всеки е свободен да ходи където си поиска и когато си поиска, защото чрез подходяща компютърна техника всеки ученик може да осъществява виртуална връзка със своя учител. Например представете си, че сте на брега на морето и едновременно с това изучавате поведението и живота на морските обитатели в час по биология. Или решавате сложни уравнения в час по математика на някоя пейка в парка.

Нашите учители са спокойни, мили и добри, защото не им се налага ежедневно да ходят на работа и да се ядосват с нас. Те могат да преподават своите уроци от къщи или от място, където на тях им харесва.

Знам, че всичко това е само фантазия, но в живота всяко ново нещо в началото е било само мечта. Така че нека да помечтаем!`

Ивана Тодорова Райнова VII Б клас

Сподели с приятели:


©zdrasti.info 2017
отнасят до администрацията

    Начална страница